Pewnego deszczowego dnia Jack odkrywa piękną, opuszczoną posiadłość na uboczu. Przez głowę przechodzi mu myśl, by w tym miejscu i w tym budynku powstał cudowny hotel. Organizuje pieniądze i kupuje posiadłość. Jego żona nie była zbyt przychylna, ale ostatecznie się na to zgadza. Niestety na początku nikt nie wiem jaką tajemnicę skrywa opuszczony budynek. Wraz z biegiem akcji okazuje się, że sześćdziesiąt lat temu w tym mieścił się szpital dla psychicznie chorych morderców, gwałcicieli, psychopatów... W szpitalu przebywało łącznie 137 osób, a na ich czele stał Quintus Miller. Pewnego dnia wszyscy zniknęli. Okazało się, że na skutek uprawiania starożytnej magii zostali zaklęci w ścianach, murach budynku. Jednak nie mogą oni opuścić ścian dopóki nie zamordują 800 osób. Jack toczy walkę z Quintusem i jego orszakiem. Czy ta walka będzie wygrana? Książka wywarła na mnie piorunujące wrażenie. Jedno jest pewne, po jej przeczytaniu bałam się każdej ściany i oczyma wyobraźni widziałam jak postać porusza się w ścianie, a w uszach słyszałam SSSSSSSSSZZZZZZZZ. Tak! Książka cały czas jest w mojej pamięci. Jednak warto podkreślić, że jest interesująca i wciągająca. Autor opisał wszystkie postacie i zdarzenia tak realistycznie, że nie miałam problemu z wyobrażeniem sobie ich. Zdecydowanie polecam i ... radzę czytać ją w dużych pomieszczeniach, gdzie jest masa ludzi. ;)
Informacje dodatkowe o Zaklęci:
Wydawnictwo: Albatros