"Zaklęcie na wiatr" Paulina Kuzawińska to powieść należąca do gatunku fantasy. Muszę przyznać że już od dawna zabierałam się do przeczytania tej powieści. Nie mogłam się wręcz tego doczekać i muszę przyznać że się nie zawiodłam. Po prostu uwielbiam opowieści o morzu. Nie potrafię powiedzieć dlaczego, ale tak właśnie jest.
Powieść przedstawia historię wilka morskiego Gwinto Gerka, który uciekł na morze lata temu. Morze go przyciągało. Jednak kiedy powraca do domu wszyscy przeczuwają kłopoty. Tylko Arion widzi w wujku bohatera. Kiedy Gwinto wyrusza w morze pozostawia po sobie tylko z-katułę drogocennych kryształów i tajemniczą księgę oprawioną w skórę morskiego węża. Jednak pewnemu magowi o srebrnych oczach ogromnie zależy na tym aby go dopaść i nie cofnie się przed niczym żeby go doścignąć. Co łączg królewskiego maga i zwykłego żeglarza?
Wyruszcie razem z Arionem w podróż w której należy zadać sobie niezwykle ważne pytanie. Czy zemsta warta jest naprawdę każdej ceny?
Przygody na pełnym morzu, zdrada, intrygi, skarb, przyjaźń, miłość, zemsta, wybaczenie to wszystko i wiele więcej znajdziecie właśnie tutaj!
Ciekawie również zostało ukazane zmaganie się z tajemnicą, która może zaważyć na dalszym losie dwójki bohaterów. Czy miłość wybaczy wszystko? A może tajemnica zniszczy tkliące się uczucie?
Zdecydowanie polecam!
Wydawnictwo: Genius Creations
Data wydania: 2018-03-31
Roksana
W sennym miasteczku na zachodnim wybrzeżu Irlandii, gdzie wciąż pobrzmiewają echa Wielkiego Głodu, mieszkańcy skrzętnie strzegą swoich sekretów…...
Młoda arystokratka Madeline Hyde jedzie do posiadłości Wzgórze Mgieł, gdzie w czasie świąt Bożego Narodzenia ma spotkać się z ojcem i przyjąć oficjalne...