ZAKOCHANA ZAKONNICA to powieść, która wami wstrząśnie i na pewno zszokuje, bo odkryje świat zakonny jakiego nie znacie. Ale również to powieść, która przyniesie wam ukojenie dla zszarganych nerwów i otuli ciepłem wasze serca.
Biorąc w ręce książki Sylwii Kubik, wiem że to będą niesamowite historie. Autorka, bowiem posiada dar do opowiadania, a jej powieści niezmiennie trafiają prosto do mojego serca. Potrafią mnie w całości pochłoną i bez reszty zawładnąć moimi myślami. Nie tylko poprzez styl i język jakim są napisane, ale to zwłaszcza postacie i poruszane trudne tematy, sprawiają, że nie mogę oderwać się od lektury, póki nie poznam zakończenia danej historii.
W tym przypadku były to losy Patrycji, młodej stażem zakonnicy, która mimo przeciwności losu pragnęła nieść dobro. Jednak nie było jej dane zaznać życia duchowego w murach klasztoru, ponieważ na swej drodze trafiała na konserwatywne zakonnice, które z dnia na dzień gasiły jej zapał.
Urzekła mnie ta powieść, tym bardziej że inspirowana została prawdziwą historią, dlatego tak mocno weszłam w nią. Patrycja wzbudzała moje współczucie i zarazem podziw za niezłomność. Nie mogłam tylko zrozumieć poczynań jej matki i jednej z sióstr. Błądzenie i szukanie odpowiedniej drogi dla siebie jest rzeczą ludzką, a rodzina powinna wspierać się, więc skąd taka agresywna postawa matki? Nie mogłam tego pojąć.
Jeśli chcecie się przekonać jaką drogę obrała Patrycja, to koniecznie musicie przeczytać tę niezwykłą i poruszającą powieść. Ja z czystym sercem polecam!
Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2023-07-12
kotoksiazka
Na wybaczenie i na miłość nigdy nie jest za późno. Czy Ewa i Kamil znajdą w sobie odwagę, by się o tym przekonać? W końcu nadeszło lato pachnące...
Poruszająca historia, która wydarzyła się naprawdę! Wojna, brak jedzenia i nadziei na lepsze jutro, to codzienność Lucjana i Marianny. Ona żyje w Kraju...