Pamięć to fundament, na którym budujemy własną tożsamość, to kształtuje nas jako ludzi. – Co się dzieje, gdy ją stracimy???
To, że życie często nas zaskakuje niespodziewanymi, pokręconymi sytuacjami, doświadczyła tego większość z nas.
O tym też przekonała się główna bohaterka Lilianna Maria Sawka, znana producentka muzyczna.
Na kilka tygodni przed własnym ślubem, tak bez uzasadnionego powodu postanawia odbyć podróż do rodzinnej wsi. Po drodze, nie wiedząc, dlaczego, uderza w słup energetyczny, odcinając prąd kilku przydrożnym gospodarstwom. Jednak to jeszcze nic, bo na skutek szoku, siły wyższej albo wyjątkowego pecha, traci pamięć, a to spowoduje, że cały jej świat wywróci się do góry nogami.
Anna Prusik w bardzo lekki i przystępny sposób uświadamia nam, jak jedna niespodziewana sytuacja uruchamia lawinę innych nieprzewidzianych zdarzeń.
Polska wieś, góry, muzyka, świetnie wykreowana lekko zakręcona bohaterka, którą polubimy od pierwszych stron. Piękna nostalgiczna opowieść, wciągająca w wir wydarzeń i wywołująca całą gamę emocji, uśmiech, złość, wzruszenie, ale przede wszystkim nadzieję.
„Zapomniałam, że Cię kocham” to nie jest historia, w której akcja goni, bo o pięknej miłości nie opowiada się na szybko. To fascynująca opowieść o poszukiwanie siebie i własnych wspomnień, bo czasem jedno zdarzenie prowadzi do niespodziewanego odkrycia.
Wydawnictwo: Amare
Data wydania: 2026-03-06