💚„Zawieszeni.Kuba” ukazuje kontynuację losów Oli’ego,Kuby,Emi i Edi’ego…Każdy z nich zmaga się ze swoimi troskami i codziennością obarczoną bólem,samotnością i smutkiem.
Wejście do ich świata-Oliviera spowodowało,że narósł konflikt.Muszą przepracować stratę przyjaciela i zaakceptować nowego członka zespołu.Najbardziej to Oli cierpi,bo wszedł w uporządkowany świat przyjaciół.Wspólna passa i miłość do muzyki powolutku ich łączy oraz daje nadzieję na spełnienie marzeń.
💚Poznajemy czas świat,w tym wigilii w domu Kuby.Powinien to być czas radości,a przynosi chwile zwątpienia i ponownego zobaczenia rodzica w stanie,którego nie chce się już widzieć.Do tego przyjaciele zobaczą na własne oczy niełatwe życie Kuby i radzenia z przeciwnościami losu.
💚Świat młodych bohaterów jest ciągłą walką o codzienność,akceptację tego co mają oraz nowymi sytuacjami z którymi się spotykają.Nowe znajomości,poznawanie swojej przeszłości owocuje w ogromną ilość emocji jakie przeżywamy z nimi.Pojawia się szansa dla zespołu i czekam na rozwinięcie tego wątku.
💚Druga część Zawieszonych przynosi nie mniej emocji,co pierwszy.Każdy z bohaterów jest tak samo ważny,co tytułowy Kuba.Tworzą wspólną historię i dlatego ważne jest czytanie w kolejności kolejnych tomów. Pochłonęła mnie historia bohaterów i zachęcam do ich poznania.Czekam na tom III.
💚Czytajcie!
Wydawnictwo: Videograf
Data wydania: 2025-03-18
Kategoria: Dla młodzieży
Kategoria wiekowa: 15-18 lat
Barbara Dębska
Pierwsze cztery części "Zawieszonych" to początek ich drogi do dorosłości, budowania zespołu, pierwszego wyjścia z muzyką poza drzwi szopy, odkrywania...