„Zbuntowany, który chronił” Aleksandra R.K. Stupera
- sięgnęłam po tę książkę trochę z ciekawości, trochę z polecenia — i absolutnie nie żałuję!
- bardzo szybko się ją czyta, styl jest lekki, a fabuła dobrze prowadzona – idealna na wieczór z herbatą
- motyw buntu i lojalności świetnie poprowadzony, bohater nieoczywisty, a jego decyzje trzymają w napięciu
- spodziewałam się typowej historii, ale zostałam miło zaskoczona — szczególnie jednym momentem w drugiej połowie, który naprawdę wywrócił moje przewidywania
- może odrobinkę zbyt filmowa końcówka, ale mimo wszystko satysfakcjonująca
Wydawnictwo: Szmaragdowe Pióro
Data wydania: 2025-04-23
Domilka
Milczenie znów zamieszkało między nami. Słyszałam jedynie miarowy krok koni, ptaki buszujące wśród liści razem z wiatrem, a gdy się wsłuchałam, wyłapywałam też dźwięki wydawane przez innych mieszkańców lasu: skrobanie, szelest, lekki chód. I nic, co wskazywałoby, że ktoś znów podąża naszym śladem. Nie wiedziałam, czy powinnam się tym cieszyć, czy podwoić czujność.
Często to nie silni wojownicy dokonują największych czynów, ale ci najmniejsi, najmniej doświadczeni. Ariadna w końcu poznała prawdę. Wie już, kim naprawdę...
Nie zapominaj o swoim darze.Może kiedyś oswoisz wilka albo inne dzikie zwierzę. Ariadna od lat słucha opowieści o Księciu, wypędzonym następcy tronu,...
Odkąd poznałam prawdę, pragnęłam odnaleźć swojego brata i z nim porozmawiać. Do tej pory jednak mi się nie udało. Wciąż pamiętałam pierwsze spotkanie, gdy nawet nie wiedziałam, że to on.