Okładka książki - Ze złej bajki

Ze złej bajki

💖Poznana historia bohaterów bardzo mnie poruszyła! Wszytko przez to,że utożsamiłam się z Laurą,bo w swym nastoletnim życiu przechodziłam to samo.Przez to odczuwałam jej wszystkie emocje i krytykę ze strony rówieśników. To spowodowało,że razem z nią płakałam i miałam ochotę pokazać innym,że nie wygląd się liczy,tylko wnętrze człowieka.

💖Autorka znakomicie przybliża czytelnikowi życie nastolatki,która nie nosi rozmiaru XS.Pokazuje z jaka krytyka musi się zmierzyć i jak z tym czuje,gdy równieśnicy śmieją się z niej.
▫Laurę od początku polubiłam.Jest młodą dziewczyną,która chętnie pomoże,nie oczekując niczego w zamian.Wycofana ze względu na niską samoocenę.
▫Fabian z pozoru jest pewnym siebie chłopakiem.W środku,walczy o każdy dzień dla dobra swojego i młodszego brata.Braterska relacja dla której zrobi się wszystko.

💖Historia porusza nie tylko nadwagę nastolatki,ale również prawdziwą przyjaźń,pomoc potrzebującym,pozory idealnego świata,skrywanie prawdy oraz patologię rodzinną.Każdy z poruszanych tematów pokazuje,że świat może być zupełnie inny niż się wydaje na zewnątrz. Mogę wam obiecać,że uronicie łzy podczas czytania.Są wydarzenia w powieści,które łamią serce. A zakończenie wbija w fotel i przez nie na długo nie zapomnę tej książki!

💖Idealna powieść dla młodych czytelników,by zrozumieli co w życiu jest najważniejsze oraz dla każdego,który szuka bardzo życiowej i emocjonalnej historii.
💖Książka skradła moje serce i polecam ją każdemu.

Informacje dodatkowe o Ze złej bajki:

Data wydania: 2024-12-01
Kategoria: Dla młodzieży
Dodał/a opinię: Barbara Dębska

Zobacz opinie o książce Ze złej bajki

Kup książkę Ze złej bajki

Jakby jutra miało nie być
Weronika Tomala0
Okładka ksiązki - Jakby jutra miało nie być

Miłość, potajemne spotkania, obsesja. Czy prawdziwe uczucie ma szansę przetrwać, kiedy wokół czai się zło? Niewielką miejscowość, w której wszyscy się...

Kwiaciarnia świątecznych cudów
Weronika Tomala0
Okładka ksiązki - Kwiaciarnia świątecznych cudów

Mimo że późna jesień nie nastraja optymistycznie, a Wodzisław zdominowała szaruga, w tej ponurej atmosferze gdzieniegdzie da się zauważyć pierwsze świąteczne...