,,Żelazna Zbrodnia" to drugi tom serii ŻELAZNE SERCA Agaty Polte i tak samo, jak pierwszy jest na wysokim poziomie. Zła chwila i wszytko traci sens, a ucieczka jest jedynym wyjściem.
Brynn to młoda dziewczyna, która nie miała lekkiego życia, a to wszytko za sprawą ojca, który nie okazała się wzorem do naśladowania. Spłata długu powinna zmienić wszytko, lecz los miał dla niej inne plany, wprowadzając do jej życia chaos, w którym jedynym wyjściem jest ucieczka.
Mattheo bezwzględny mafioso, który nie boi się niczego, konflikt z siostrą staje się głównym wątkiem w jego życiu.
Brynn i Mattheo spotykają się w dość nietypowych okolicznościach i to spotkanie zmieni wszytko, choć oni nie zdają sobie z tego sprawy.
Czy Brynn wyjdzie z długów i zazna spokojnego życia? Czy jej ucieczka będzie miała koniec? Jakie plany ma wobec niej Mattheo? Tego wszystkiego dowiecie się z książki.
Muszę przyznać, że dokładnie jak pierwszy tom ta książka jest na wysokim poziomie. Styl autorki uwielbiam, czyta się bardzo dobrze a główni bohaterowie to postaci, które zapadają w pamięci. Brynn na początku wydawała się cicha i spokojna jednak z biegiem stron zaszła w niej zmiana na zadziorną dziewczynę, która nie odpuszcza. Matthew co tu dużo mówić, jego się nie da nie lubić.
W książce dzieje się dużo, choć głównie akcja toczy się w willi, ale to mi osobiście nie przeszkadzało. W książce świetnie zostało pokazane, że strzała Amora trafia prosto w serce, nie zwracając na okoliczności. Ja jestem pozytywnie zaskoczona książką i czekam na kolejny tom, a Wam mogę z czystym sercem polecić tę pozycję na udany wieczór.
Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2021-07-21
Marta Wiczuk
Historia przyjaciela bohaterów Prostego zakładu i Prostej zemsty! Dennis Wright to wiecznie uśmiechnięty chłopak, który skrywa parę sekretów i lubi wyzwania...
Jedna z najbardziej wyczekiwanych książek Agaty Polte! Życie siedemnastoletniej Maeve Winters kręci się wokół szkoły, rodziny, przyjaciół oraz chłopaka...