Okładka książki - Ziarno niezgody

Data premiery: 29.01.2025r

#współpracarecenzencka

#współpracareklamowa

#współpracabarterowa

Piękna i poruszająca powieść, która przenosi czytelnika do mglistej Angli, starej posiadłości na wzgórzu i pięknych herbacianych róż w ogrodzie.

Powieść nie tylko zachwyca fabułą, ale i pięknym piórem autorki, która idealnie oddaje klimat lat 60 - tych XX wieku.

Jest to moje pierwsze spotkanie z piórem autorki i na pewno nie ostatnie.

Powieść jest niezwykle intrygująca, napisana na dwóch płaszczyznach czasowych, gdzie momentami granice między nimi zacierają się tworząc zaskakującą historię.

Robinson to pisarka, którą dopadł kryzys twórczy, która porzuca Nowy Jork, na rzecz mglistej Angli - miejsca swojego dzieciństwa. Wraca nie tylko do rodzinnego domu, ale także do przeszłości, która nie daje o sobie zapomnieć.

Historia pełna intryg, tajemnic i mrocznych sekretów pośrodku malowniczego wrzosowiska i starej angielskiej rezydencjii.

Gorąco polecam.

Dziękuję wydawnictwu za zaufanie i egzemplarz recenzencki.

#książkoweimpresje #polskiebookstagramy #bookstagrampl #podróżepopolskiejliteraturze

Informacje dodatkowe o Ziarno niezgody:

Wydawnictwo: Skarpa Warszawska
Data wydania: 2025-01-29
Dodał/a opinię: booksitsmypassio

Tagi: Literatura historyczna Literatura obyczajowo-rodzinna

Zobacz opinie o książce Ziarno niezgody

Kup książkę Ziarno niezgody

Szepty przeszłości
Sandra Nikoniuk0
Okładka ksiązki - Szepty przeszłości

Druga połowa XIX wieku. Polska pod zaborami, objęta cenzurą i powstaniem styczniowym. Dziewiętnastoletnia Łucja Kolebowska od dziecka pracuje we dworze...