Okładka książki - Zimna sprawa

Zimna sprawa

"Zimna sprawa" to książka,  która intryguje już samym opisem, ale historia, którą znajdziecie w środku to prawdziwa petarda. W podziemiach zabytkowej willi w Poznaniu policja odkrywa zwłoki kobiety i trójki dzieci. Wszystko wskazuje na rytualny mord. Śledczy uważają, że ciała należą do zaginionej rodziny Garbarczyków. Policja rozpoczyna poszukiwania ojca zamordowanej rodziny podejrzanego o morderstwo, który ma powiązania z sektą. Do śledztwa dołącza doświadczony profiler Hubert Meyer, któremu pomaga aspirant Grzegorz Kaczmarek. Znał Gustawa i nie wierzy w jego winę.
Gdy śledczy przyjeżdżają do Poznania napotykają mur milczenia i okazuje się,  że jest tam więcej tajemnic niż myśleli.
Na dodatek siostra poszukiwanego Gustawa dostaje przesyłkę z odciętymi dłońmi.
Czy profilerzy odkryją prawdę o tym, kto jest mordercą?
Sięgnijcie po tę książkę to przekonacie się sami.
Uwielbiam twórczość Katarzyny Bondy i jeszcze żadna książka mnie nie rozczarowała. Za każdym razem jestem zachwycona i czytam z wielkim zainteresowaniem. Genialna i wciągająca fabuła. Świetnie wykreowani bohaterowie.
"Zimna sprawa" to seria kryminalna z Hubertem Meyerem i to już siódma książka. Zacznijcie czytać od pierwszego tomu.  Autorka ma świetny styl i lekki język.
Jeśli lubicie intrygujące fabuły i rozwiązywać skomplikowane śledztwa to ten kryminał wciągnie Was do tego stopnia, że nie pójdziecie spać. Ja nie mogłam oderwać się od tej książki.  Autorka idealnie buduje napięcie,  sieje niepokój  i trzyma w niepewności.
Bardzo intrygujaca historia pełną tajemnic, intryg i morderstw. Zakończenie wbija w fotel. Zupełnie nie spodziewałam się takiego finału powieści.
Spędziłam ekscytujący wieczór z tą książką.  Takie powieści chce się czytać. Teraz z niecierpliwością będę czekała na kolejny tom z Hubertem Meyerem i jego niesamowicie intrygujące śledztwa.
Rewelacja!
Polecam gorąco!

Informacje dodatkowe o Zimna sprawa:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2022-05-18
Dodał/a opinię: brunetkabooksrec

Tagi: Thrillery i suspens

Zobacz opinie o książce Zimna sprawa

Kup książkę Zimna sprawa

W więzieniu z pewnością jest wielu takich jak ja. Mieli dobre intencje, a wyszło, jak wyszło. Nikt ich lepiej nie zrozumie.

Ludzie nie są źli. Po prostu robią głupoty, a w chwili kiedy je popełniają, sądzą, że podjęli dobra decyzję.

Więcej cytatów z tej książki

Miłość pokonuje śmierć
Katarzyna Bonda0
Okładka ksiązki - Miłość pokonuje śmierć

Wszystkie przestępstwa rodzą się z chciwości. Pieniądze, władza, ukochana osoba, szacunek. Czego pragnął morderca Radosława Skowrona albo co mógł utracić...

Czarodziej śmierci
Katarzyna Bonda0
Okładka ksiązki - Czarodziej śmierci

Nie zabija nożem, nie ćwiartuje, nie strzela. Przynosi garść pigułek i polewa wódkę. Czaruje, opowiada i zdobywa ich zaufanie. Historia inspirowana prawdziwymi...