Drugi tom serii Baleary - spokojnie, można czytać osobno bo opowiada o innych bohaterach jednakże dla pełnego obrazu sytuacji i pobocznych postaci warto poznać także Ukryte motywy.
Rany, autorko kochana co Ty ze mną zrobiłaś.
O ile pierwszy tom mnie wciągnął, zachwycił i zauroczył to ten tom mnie zmiażdżył totalnie.
Czy płakałam? A jakże.
Czy byłam w szoku? Owszem.
Czy się śmiałam? Oczywiście.
Czy cierpiałam? Być może.
Genialna, po prostu genialna i pełna bólu historia.
Historia, która jest bardzo tragiczna, smutna, brut*lna, pełna cierpienia i prze*ocy ale także troski i miłości.
Co najgorsze, ona jest tak bardzo ale to bardzo możliwa.
Mimo fikcji takie rzeczy dzieją się naprawdę i chyba dlatego tak działa na emocje i wyobraźnię.
Sofia zamiast wymarzonych wakacji w Dubaju spędza tam 47 dni bezwzględnego piekła.
Nie wiem czy to nie jest zbyt łagodne określenie tego, co dziewczyna tam przeżyła.
Miast cieszyć się widokami została wciągnięta w świat przestępczości, stała się zabawką dla bogatych, br*talnych i zdemoralizowanych biznesmenów.
Nie przytoczę tutaj tego, co dziewczyna tam przeżyła ale wierzcie mi, ta książka nie jest dla osób o słabych nerwach i zdecydowanie 18+ nawet 20+.
Straszne, co ją spotkało.
W książce widzimy to, co się działo ale także mamy obraz jej psychicznej walki o powrót do normalności.
Czy to się jej uda?
Czy takie traumy można przepracować i zacząć żyć?
Chociaż odrobinę ufać ludziom?
Kapitalne ukazanie psychiki ludzkiej, problemów po okropnych wydarzeniach, radzenia i nie radzenia sobie z nimi.
Wspaniały pokaz siły woli, determinacji i wytrwałości a także cierpliwości Adama.
Ten facet mógł mieć wszystko ale wybrał właśnie ją.
Złamaną, niekompletną, zepsutą.
Sam nie jest święty ale dla niej jest niczym mityczne stworzenie, którego istnienie się kwestionuje.
Po przeczytaniu jej ciągle mi tkwi w głowie, ciągle przeżywam te wszystkie sceny.
Stale analizuję wszystko.
I zastanawiam się troszkę, czym jeszcze autorka zaskoczy mnie w kolejnym tomie - mam nadzieję, że dobrze myślę, iż będzie o tajemniczym Patricku.
Data wydania: 2024-05-15
Bookszonki
Janka nie jest tylko zdolnym office managerem – ogarnia wszystko, co tylko może się posypać w wydawnictwie. Kiedy trzeba, jest psychologiem dla zestresowanych...
Byłam cierniem w królewskim tyłku mojego ojca.Nicola Cinnante byłaby zwykłą amerykańską nastolatką, gdyby nie fakt, że przyszła na świat w TEJ rodzinie...