Książka "Zodiakara" jest debiutancką powieścią autorki, a jak już wiecie bardzo lubię poznawać nowych pisarzy, dlatego też nie mogłam przejść obojętnie obok tego tytułu. Do sięgnięcia po historię Anny w głównej mierze zachęcił mnie niesamowicie interesujący, a wręcz intrygujący opis oraz świetna graficzna okładka. Stylistyka i język jakim posługuje się autorka jest bardzo lekki i przyjemny co sprawia, że historię zawartą na kartach tej powieści czyta się naprawdę ekspresowo. Fabuła została w bardzo ciekawy sposób nakreślona, przemyślana i dobrze poprowadzona, natomiast bohaterowie prawdziwie wykreowani, to postaci, które tak jak my popełniają błędy, postępują pod wpływem emocji, dlatego tak łatwo się z nimi utożsamić. Historia została przedstawiona z perspektywy Anny, co pozwoliło mi lepiej ją poznać, dowiedzieć się co czuje, myśli, z czym się boryka, a tym samym mogłam lepiej zrozumieć jej postępowanie oraz decyzję. Główna bohaterka od pierwszych chwil zaskarbiła sobie moją sympatię i byłam ogromnie ciekawa jak potoczą się jej losy, jak przebiegną randki z mężczyznami spod różnych znaków. Swoją drogą w książce znajdują się bardzo ciekawe informacje dotyczące poszczególnych znaków zodiaku, w tej części autorka skupiła się tak naprawdę czterech konkretnych - waga, skorpion, strzelec i koziorożec - co sugeruje, że ta seria będzie miała jeszcze dwa tomy. To co dostałam na kartach tej powieści naprawdę mi się podobało! Są momenty niesamowicie zabawne, takie, które sprawiały, że na mojej twarzy gościł uśmiech, ale zdarzały się również te, które zmuszały do przemyśleń. Ta historia wywołała we mnie naprawdę sporo emocji. Autorka zakończyła ten tom w taki sposób, że ja potrzebuję jak najszybciej kolejnej części. Jestem bardzo ciekawa jak dalej potoczą się losy Anny. Polecam!
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2023-07-12