Okładka książki - ZOO wymarłych zwierząt. Tom 4

ZOO wymarłych zwierząt. Tom 4

Moje dzieci uwielbiają zwierzęta i często o nich rozmawiamy, podejmując różne tematy z ich życia, dlatego też warto wspomnieć im o zwierzętach, które żyły kiedyś, a już ich na naszej planecie nie ma.
W wyjątkowym zoo trwa zakończenie prac strefy naczelnej, gdzie obok siebie będą znajdować się zwierzęta, które już wymarły oraz te, którym grozi wyginięcie. Wszyscy pracownicy, a szczególnie Debora robią wszystko, żeby uświadomić ludzi o problemie, jakim są zagrożone gatunki zwierząt i że warto o nie dbać, bo niedługo może ich zabraknąć.
To już czwarta część o zoo, w którym jakimś cudem zachowały się zwierzęta, którym grozi wyginięcie, jest to oczywiście fikcja, ale dzięki temu dzieci mogą poznać zwierzęta, których nie ma już z nami i te, których zostało już mało. Oprócz ciekawej historii w formie komiksu mamy również trochę nauki o tym, jakie są przyczyny zagrożenia wyginięcia niektórych zwierząt oraz jaką funkcję pełnią parki zoologiczne w ochronie zwierząt. Jest to naprawdę świetna seria komiksów dla dzieci, która rozbudzi ich ciekawość i uwrażliwi na ważne tematy, na które mamy realny wpływ swoim zachowaniem wobec przyrody.

Informacje dodatkowe o ZOO wymarłych zwierząt. Tom 4:

Dodał/a opinię: Karolina Radlak

Tagi: Komiks i powieść graficzna - humorystyczne

Zobacz opinie o książce ZOO wymarłych zwierząt. Tom 4

Kup książkę ZOO wymarłych zwierząt. Tom 4

Koleją przez świat. Odkryj niezwykłe miejsca na torach przygody
Okładka ksiązki - Koleją przez świat. Odkryj niezwykłe miejsca na torach przygody

Koleją przez świat. Odkryj niezwykłe miejsca na torach przygody Koleją przez świat to ponad 50 niezwykłych wypraw pociągiem po różnych zakątkach Ziemi...

Kaczogród. Carl Barks. Stawiłem sobie pomnik i inne historie z roku 1952
Okładka ksiązki - Kaczogród. Carl Barks. Stawiłem sobie pomnik i inne historie z roku 1952

Niniejszy album zawiera komiksy Carla Barksa z roku 1952. W tytułowej historii maharadża Bredniostanu przybywa do Kaczogrodu i zgadza się sfinansować...