🌺 „𝒮𝓉𝒶𝓎 𝓌𝒾𝓉𝒽 𝓂𝑒. 𝒵𝑜𝓈𝓉𝒶ń 𝓏𝑒 𝓂𝓃ą” 𝒩𝒾𝒸𝑜𝓁𝑒 𝐹𝒾𝑜𝓇𝒾𝓃𝒶 🌺
▪ 𝒯𝒪𝑀 𝐼 📚
Co się stanie, gdy dziewczyna, która nie czuje nic, spotka chłopaka, który chce sprawić, by poczuła wszystko?
▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪
Główną bohaterkę Miię poznajemy w chwili, gdy jej rodzina wysyła ją do szkoły specjalnej, która zapewni jej odpowiednią opiekę psychologiczną, ponieważ dziewczyna boryka się z licznymi problemami. Mia trafia do grupki przyjaciół, którzy przyjmują ją do swojej paczki. Tam poznaje pewnego chłopaka, który w końcu sprawia, że dziewczyna odczuwa emocje. Podczas zajęć na uniwersytecie wszyscy uczniowie mają odebrać edukację i zadbać o swoje zdrowie psychiczne. Nad Mią i Oliverem wisi jednak nieuchronna katastrofa. Pożądanie miesza się z niechęcią, uczucia nie powinny wchodzić w grę... Czy będą w stanie powstrzymać się od wzajemnego zniszczenia?
Początkowo opornie szło mi czytanie tej książki, ponieważ miałam wrażenie, że będzie to bardzo schematyczna i dość pospolita historia. Jednak wraz z zagłębianiem się w lekturę zdałam sobie sprawę, że "Stay with me” to bardzo emocjonalna historia, a dalsze czytanie to była czysta przyjemność.
Osobowość Mii jest doskonałym powiewem świeżości, ponieważ nie jest zwykłą szarą myszką, tylko wystrzałową, pyskatą dziewczyną, która wie czego chce i nie boi się po to sięgnąć. Muszę przyznać, że momentami kompletnie nie rozumiałam jej zachowania. Była wulgarna, manipulowała ludźmi i często ich raniła. Aż w końcu w jej życiu pojawił się ON - Ollie, chłopak, który wyciąga do niej pomocną dłoń i stara się ją „naprawić”. Mia przeżyła w swoim życiu koszmar, który pozostawił ślad w jej psychice przez co dziewczyna kompletnie wyłączyła swoje uczucia i nie jest w stanie przywrócić ich z powrotem.
Jestem pod ogromnym wrażeniem jak autorka potrafi bardzo emocjonalnie pisać. Każda strona przesycona jest niezwykłymi emocjami, które wylewają się wprost do naszego serca. Życie pisze różne scenariusze, tą historią autorka uświadamia nas jak takie zmiany kształtują naszą osobowość. Czasem jednak potrzeba drugiej osoby, która wskaże nam drogę i pomoże dostrzec prawdę.
Jeśli jesteście fanami emocjonalnych historii o miłości, to z pewnością powinniście sięgnąć po ten tytuł. Autorka przedstawia nam bolesną ścieżkę, jaką muszą pokonać bohaterowie. Fani Brittainy C.Cherry czy Colleen Hoover będą zachwyceni. 📖 Książka zawiera ciężką tematykę. Może nawet trochę przytłoczyć, jednak sama historia jest warta poznania pomimo tylu ciężkich emocji.
„Stay with me” to niesamowicie emocjonalna historia, która zawładnie sercem każdej romansiary. Ta historia wyciągnęła ze mnie wszystkie emocje, jakie jestem tylko w stanie okazać. Historia Mii i Olliego zostanie ze mną długo. Czuję, że tak szybko o nich nie zapomnę. A zakończenie jak dla mnie świetne. Już czuję niedosyt i z tymi pytaniami w głowie czekam na drugi tom! 🥺
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2024-03-06
Tytuł oryginału: Stay With Me
Małgosia Szydlak
Dwie zagubione dusze i zakazane uczucie, które je połączy. Witaj w WeepingHollow, miasteczku, gdzie nocą budzą się cienie, które nawiedzają Twoje sny. Adora...
Nawet ci, którzy raz zostali potępieni, też zasługują na szczęście Mia kiedyś myślała, że jest niezdolną do uczuć socjopatką. Ollie niegdyś sądził, że...