Okładka książki - Zostaw świat za sobą

Zostaw świat za sobą

Inne wydania:

Dawno nie czytałam książki tak... dziwnej. Reklamowana jako trzymający w napięciu thriller, polecany przez Baracka Obamę, a opis zapowiada naprawdę niezłą lekturę z dreszczykiem, ale czy tak jest naprawdę?

Małżeństwo Amanda i Clay zabierają swoje nastoletnie dzieci na zasłużone wakacje. Wynajmują na tydzień luksusowy dom na odludziu, nieco oddalonym od Nowego Jorku. Wspaniałe warunki, upalne dni i basen przy domu, czego więcej trzeba do wypoczynku. Ale zaraz na początku pobytu, w środku nocy ktoś puka do drzwi. W drzwiach stają właściciele domu, informując małżeństwo, że uciekli z Nowego Jorku, bo doszło tam do bliżej nieokreślonej katastrofy. Nie ma światła, nie działa telewizja, internet, nastąpił kompletny blackout. Mimo że początkowo Amandzie i Clayowi ciężko jest w to uwierzyć, to czarny ekran telewizora i smartfona zdają się to potwierdzać. Wkrótce zaczynają się dziać dziwne rzeczy, ale nie ma możliwości sprawdzenia co się dzieje. Nagle okazuje się, że zupełnie przypadkowi ludzie skazani są na swoje towarzystwo i muszą się wspierać.
Przyznam że nie wiem jak tę książkę ocenić, bo znów mamy tu do czynienia z thrillerem, który jest kompletnie nietypowy. Z jednej strony zakończenie może być nieco rozczarowujące. Sama złapałam się na myśli "ale jak to już koniec", jednak chyba rozumiem zamysł autora. No i nie mogę powiedzieć, że nie czytałam książki z zainteresowaniem. Dlatego jeśli macie chęć na dość nietypową lekturę to polecam.

Informacje dodatkowe o Zostaw świat za sobą:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2021-10-21
Tytuł oryginału: Leave The World Behind
Dodał/a opinię: Ksiazkolandia

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Zostaw świat za sobą

Kup książkę Zostaw świat za sobą