Okładka książki - Zraniony pianista

Zraniony pianista

Dwie przyjaciółki. Dwa zupełnie różne charaktery. Jednak kiedy jedna z nich znajduje się w potrzebie, druga od razu przychodzi z pomocą.

Pewnego dnia Veronicę spotyka tragedia, bowiem ciotka, która ją wychowywała umiera. Kobieta przez długi czas nie potrafi otrząsnąć się po tragedii. Postanawia wyruszyć w podróż śladami przeszłości najbliższej jej kobiety, aby móc jeszcze przez jakiś czas poczuć obecność Klary przy sobie. Poszukiwania, które Veronica i Marieke rozpoczęły doprowadzają je do wielu osób i miejsc, w których Klara bywała. Jednak zdobyte informację różnią się od obrazu ciotki, jaką znały bohaterki. W czasie podróży odkryły wiele nowych faktów nie tylko o bliskiej im osobie lecz również o nich samych i łączących je przyjaźni.

Veronica i Marieke przyjaciółki od wielu lat. Veronica charyzmatyczna, lubiąca być w centrum uwagi. Marieke bujająca w obłokach, pragnąca zaznać szczęścia i prawdziwej miłości. Dwie bohaterki, jedna wspólna przygoda, pozwalająca odkryć siebie na nowo. Wydawałoby się, że przyjaźń, która trwa tyle lat jest trwała i silna, jednak bohaterki żywią do siebie dawno skrywane urazy, które po wielu latach wypłynęły na wierzch. Bowiem emocje zamiecione pod dywan zawsze znajdą ujście i objawią się w najmniej oczekiwanym momencie.

"Zraniony pianista" to historia o miłości, przyjaźni, dawno skrywanych żalach. Pokazuje jak wiele możemy zawdzięczać drugiej osobie. Jak ktoś kogo znamy całe życie może nas niespodziewanie zaskoczyć swoim zachowaniem. Podróż bohaterek miała być tylko przygodą, a okazała się bardzo ważną lekcją w ich życiu. Nie wszystko co widzimy jest dokładnie takie jak nam się wydaje, a osoba którą wydawałoby się znamy najlepiej ze wszystkich pokazuje zupełnie inne oblicze. Jednak prawdziwa przyjaźń potrafi wybaczyć wiele, ale czy wszystko?

Informacje dodatkowe o Zraniony pianista:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2018-11-30
Tytuł oryginału: Den srade pianisten
Dodał/a opinię: zaczytana_opisan

Zobacz opinie o książce Zraniony pianista

Kup książkę Zraniony pianista

Córki marionetek
Maria Ernestam0
Okładka ksiązki - Córki marionetek

Pewnego letniego popołudnia na początku lat 80. jedenastoletnia Mariana dokonuje mrożącego krew w żyłach odkrycia. Na karuzeli, do jednego z drewnianych...