Okładka książki - Źródlisko

Źródlisko

Lila w konkursie radiowym wygrywa konkurs, gdzie główną nagrodą jest pobyt w nowoczesno-technologicznym domu. Zabiera ze sobą męża, synka, siostrę oraz tatę. W ostatnim czasie jej małżeństwo przeżywa kryzys, ma nadzieję, że wyjazd zbliży ją do męża z powrotem. Dom do którego zmierzają położony jest w odosobnieniu od innych domostw, a w dodatku rządzi w nim technologia. Na miejscu dostają zegarki, które umożliwiają im sterowanie i poruszanie się po pomieszczeniach w domu.

Po przespanej nocy, gdy kobieta się budzi zauważa, że jej dwuletni synek zniknął. Z pozostałymi członkami rodziny przeszukuje każdy zakamarek domu, lecz nigdzie nie widać śladów, które mógłby zostawić chłopiec. Jedyne ślady, które znajdują prowadzą ich do źródliska. To właśnie tam zacznie się ich przygoda i walka z czasem, który jest na wagę złota gdyż chodzi o życie małego chłopczyka.

Czy uda im się rozwiązać zagadki, które zostaną postawione im na drodze? Jaka tajemnica z przeszłości, wiążę się z tym, że zostali zamknięci i zdani jedynie na siebie i porywacza?

Odkrywają, że wygrana w konkursie to była pułapka. Adaś to mały chłopiec, który musiał w tym wszystkim stać się kartą przetargową. Cała rodzina zamierza wyznać grzechy przeszłości. Tylko czy już na to nie jest za późno?

Każda z bohaterów po kolei zostanie postawiona przed sądem, gdzie będzie musiała przyznać się do swojego postępowania. Lata temu cała czwórka przyczyniła się do czegoś okrutnego, niewybaczalnego. Niestety tylko oni znali prawdę, oni wiedzieli co dokładnie się wydarzyło. I ona, tajemnicza osoba, która postanowiła się z nimi pobawić i zgotować im piekło.

Thriller psychologiczny, który funduje emocjonalną dawkę odczuć. Postępowanie bohaterów nie zawsze mi się podobało, ale to jedynie pokazuje, że każde z nas jest inne. Ludzie, którzy nie potrafili przyznać się do zbrodni, której dokonali muszą ponieść jej konsekwencje. Tylko dlaczego pokrzywdzona osoba, musi wykonać wyrok na własną rękę? Całość trzyma w napięciu, do samego końca nie wiemy co się wydarzy.

Zawsze spędzam dobrze czas z książkami autorki i tym razem było podobnie więc jak najbardziej polecam. 🖤🖤🖤🖤

Informacje dodatkowe o Źródlisko:

Kup książkę Źródlisko

Mursz
Ewa Przydryga0
Okładka ksiązki - Mursz

Las, który odcisnął krwawe piętno na życiu okolicznych mieszkańców, przypieczętuje także jej los... Pola z trudem usiłuje wrócić do nowego życia...

Wyrobisko
Ewa Przydryga0
Okładka ksiązki - Wyrobisko

W ciemności wychodzi na jaw najmroczniejsza strona ludzkiej natury. Wybuch, a potem martwa cisza. Na tafli słonego jeziora unoszą się zwłoki młodego...