Okładka książki - Żywioły (Tom 4). Siła, która ich przyciąga

Żywioły (Tom 4). Siła, która ich przyciąga

"Siła, która ich przyciąga" Brittainy C. Cherry to niewątpliwie romans. Ostatnia książka należąca do cyklu "Żywioły". A tym samym jedna z powieści, które trudno mi się czytało. Z wszystkich powieści Brittainy to jak na razie jedyna, którą czytało mi się tak trudno. Jak mniemam przyczyniły się do tego poruszane w niej pewne wątki.

Mineło już trochę czasu a ja nadal pamietąm bohaterów. Dochodzę więc do wniosku, iż zrobili na mnie naprawdę duże wrażenie. Zostali śwketnie skonstruowani skoro nadal mogę wymienić cechy, które charakteryzują poszczególne postaci. To niewątpliwie rzadkość w powieściach, tym bardziej w romansach.

Aczkolwiek powieści tej autorki mają w sobie głębię. Daleko im do powierzchownym. To niewątpliwie jedna z przyczyn dla których są dla mnie tak istotne. Tematy poruszaje nie należą do banalnych.

A sama autorka radzi sobie z nimi fenomenalnie. Jej styl pisania jest jednocześnie pouczający i poruszający. Czytając odbieram wrażenie, że nie straszne jej żadne wyzwanie. Dlatego jej powieści są tak świetne.

Także jak pisałam przy wcześniejszych powieściach, zdecydowanie polecam. Uważam, że są naprawdę warte poświęconego im czasu. Zdecydowanie wartościowa lektura.

Informacje dodatkowe o Żywioły (Tom 4). Siła, która ich przyciąga:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2017-11-08
Dodał/a opinię: Roksana

Zobacz opinie o książce Żywioły (Tom 4). Siła, która ich przyciąga

Kup książkę Żywioły (Tom 4). Siła, która ich przyciąga

Ale życie nie było dobrą książką. Życie było bałaganem słów, które tylko czasem ze sobą współgrało. Prawdziwe życie było ciągiem emocji ledwie mających jakikolwiek sens. Było rękopisem z niedoróbkami, powykreślanymi zdaniami, a wszystko zapisane kredą. Nie było piękne. Nie dawało żadnych znaków ostrzegawczych. Nie było łatwe.

Więcej cytatów z tej książki

Żywioły (Tom 3). Woda, która niesie ciszę
Brittainy C. Cherry0
Okładka ksiązki - Żywioły (Tom 3). Woda, która niesie ciszę

Ulotne chwile. Nasze życie jest tylko ich sumą. Niektóre są bolesne, pełne cierpienia. Inne piękne, pełne nadziei i przyszłych obietnic. Miałam w...

Poza rytmem
Brittainy C. Cherry0
Okładka ksiązki - Poza rytmem

Jasmine Greene poznałem w kroplach deszczu. Była licealną pięknością, podczas gdy ja grałem niezdarnie na ulicy. Łączyły nas jedynie muzyka i samotność...