Recenzja książki: Jak napisać historię miłosną

Recenzuje: zaczytania

✨️Kto i za co pokocha?

Na pewno może spodobać się fanom motywu literatury w literaturze, bo wątek wydawania książek, dokładniej kontynuacji serii, jest tu dosyć dobrze rozwinięty i ciekawie poprowadzony. Wydaje mi się, że z tą książką polubią się ci, którzy cenią sobie powieści Paige Toon, bo klimat tego romansu w moim odczuciu jest bardzo podobny do jej książek. Z jednej strony jest to romans, a z drugiej głęboka opowieść o wartościach, sentymentach, zagubieniu i chęci przełamania swojego strachu, a że przy okazji jest szansa na to, aby się zakochać — to tylko dodatkowy atut.

Pokochasz za wciągającą historię, świetnie ukazane aspekty pracy w wydawnictwie oraz samego procesu pisania książki. Pokochasz za emocje, których dostarcza, bo choć przez większość czasu ta powieść wydaje się bardzo statyczna, a myśl o tym, iż jest to gorący romans, często oddala się od czytelniczego pragnienia poczucia motyli w brzuchu, to Catherine Walsh napisała powieść, która dotyka emocjonalności swoich odbiorców. I przyznam się w tym miejscu, że były dwa momenty, w których poczułam ścisk w gardle ze wzruszenia.

✨️Czy ja pokochałam?

Polubiłam, tak. Nadal moją ukochaną książką tej autorki pozostaje "Kierunek miłość", ale doceniam, że sięga po różne pomysły i buduje różne przestrzenie w każdej kolejnej powieści. Ta, jak już wspomniałam, przypomina mi trochę książki Paige Toon, czyli pełne emocji, przeżyć, dylematów, trudnych historii i jeszcze trudniejszych wyborów, a przy tym romantyczne i otulające historie. Poza tym bardzo przyjemnie mi się ją czytało, więc czego chcieć więcej?

✨️Czy polecam?

Pewnie! Szczególnie polecam tym, którzy lubią historie o miłości, ale też lubią, kiedy dzieje się coś więcej niż tylko wątek romantyczny. Spodoba się fanom ciepłych i wzruszających opowieści.

✨️O czym jest?

_

Ciara Sheridan nie chce napisać ostatniej części sagi swojego zmarłego ojca – słynnego autora fantasy. Jej dotychczasowe pisarskie działania spotkały się z krytyką. Kiedy jednak siła wyższa zmusza ja do zmiany zdania, do jej domu w Irlandii przyjeżdża Sam Avery, redaktor z Nowego Jorku, który ma dopilnować powstania ostatniego tomu ukochanej przez fanów serii. Ich współpraca od początku pełna jest napięcia, sporów i wzajemnej niechęci. Jednak podczas wspólnej pracy nad notatkami ojca Ciary między bohaterami zaczyna pojawiać się uczucie, którego żadne z nich się nie spodziewało. Wkrótce muszą zdecydować, czy ważniejsze są oczekiwania świata, czy to, co rodzi się między nimi. A prawdziwy egzamin na udaną historię miłosną dopiero przed nimi.

Tagi: Romans współczesny

Kup książkę Jak napisać historię miłosną

Zobacz opinie o książce Jak napisać historię miłosną
Książka
Zaśnieżeni
Catherine Walsh0
Okładka ksiązki - Zaśnieżeni

Nowa świąteczna powieść autorki uwielbianego Kierunku miłość Megan boi się wrócić do domu na święta. Cztery lata temu zostawiła miejscowego złotego chłopca...

Na jedną noc
Catherine Walsh0
Okładka ksiązki - Na jedną noc

On zwykle nie sypia z nikim godzinę po poznaniu. Ona - tak. Sarah Anderson ma dwadzieścia osiem lat, mieszka w Nowym Jorku, ostatnio w pracy ominął...

Opad
Opad