✨️Kto i za co pokocha?
Na pewno może spodobać się fanom motywu literatury w literaturze, bo wątek wydawania książek, dokładniej kontynuacji serii, jest tu dosyć dobrze rozwinięty i ciekawie poprowadzony. Wydaje mi się, że z tą książką polubią się ci, którzy cenią sobie powieści Paige Toon, bo klimat tego romansu w moim odczuciu jest bardzo podobny do jej książek. Z jednej strony jest to romans, a z drugiej głęboka opowieść o wartościach, sentymentach, zagubieniu i chęci przełamania swojego strachu, a że przy okazji jest szansa na to, aby się zakochać — to tylko dodatkowy atut.
Pokochasz za wciągającą historię, świetnie ukazane aspekty pracy w wydawnictwie oraz samego procesu pisania książki. Pokochasz za emocje, których dostarcza, bo choć przez większość czasu ta powieść wydaje się bardzo statyczna, a myśl o tym, iż jest to gorący romans, często oddala się od czytelniczego pragnienia poczucia motyli w brzuchu, to Catherine Walsh napisała powieść, która dotyka emocjonalności swoich odbiorców. I przyznam się w tym miejscu, że były dwa momenty, w których poczułam ścisk w gardle ze wzruszenia.
✨️Czy ja pokochałam?
Polubiłam, tak. Nadal moją ukochaną książką tej autorki pozostaje "Kierunek miłość", ale doceniam, że sięga po różne pomysły i buduje różne przestrzenie w każdej kolejnej powieści. Ta, jak już wspomniałam, przypomina mi trochę książki Paige Toon, czyli pełne emocji, przeżyć, dylematów, trudnych historii i jeszcze trudniejszych wyborów, a przy tym romantyczne i otulające historie. Poza tym bardzo przyjemnie mi się ją czytało, więc czego chcieć więcej?
✨️Czy polecam?
Pewnie! Szczególnie polecam tym, którzy lubią historie o miłości, ale też lubią, kiedy dzieje się coś więcej niż tylko wątek romantyczny. Spodoba się fanom ciepłych i wzruszających opowieści.
✨️O czym jest?
_
Ciara Sheridan nie chce napisać ostatniej części sagi swojego zmarłego ojca – słynnego autora fantasy. Jej dotychczasowe pisarskie działania spotkały się z krytyką. Kiedy jednak siła wyższa zmusza ja do zmiany zdania, do jej domu w Irlandii przyjeżdża Sam Avery, redaktor z Nowego Jorku, który ma dopilnować powstania ostatniego tomu ukochanej przez fanów serii. Ich współpraca od początku pełna jest napięcia, sporów i wzajemnej niechęci. Jednak podczas wspólnej pracy nad notatkami ojca Ciary między bohaterami zaczyna pojawiać się uczucie, którego żadne z nich się nie spodziewało. Wkrótce muszą zdecydować, czy ważniejsze są oczekiwania świata, czy to, co rodzi się między nimi. A prawdziwy egzamin na udaną historię miłosną dopiero przed nimi.
Nowa świąteczna powieść autorki uwielbianego Kierunku miłość Megan boi się wrócić do domu na święta. Cztery lata temu zostawiła miejscowego złotego chłopca...
On zwykle nie sypia z nikim godzinę po poznaniu. Ona - tak. Sarah Anderson ma dwadzieścia osiem lat, mieszka w Nowym Jorku, ostatnio w pracy ominął...