Okładka książki - Nieudane doręczenie

Nieudane doręczenie

🕸️🕸️ Recenzja 🕸️🕸️
Żaneta Górecka " Nieudane doręczenie "
@zanka_g
Wydawnictwo: Zwierciadło
@wydawnictwo_zwierciadlo
🕸️🕸️🕸️🕸️🕸️🕸️🕸️🕸️🕸️🕸️🕸️🕸️🕸️

Debiut, który od pierwszych stron nie owija w bawełnę. W „Nieudanym doręczeniu” wszystko zaczyna się niewinnie, zwykłe doręczenie przesyłki, które nagle przeradza się w koszmar.
Drzwi do domu, który miał być tylko przystankiem, odsłaniają brutalną prawdę i wprowadzają nas w historię pełną tajemnic i niedopowiedzeń.

Morderstwo, zaginiony brat, ciało, które… może nie należy do właściwej osoby, śledztwo pełne zaskakujących zwrotów, znikające ciała z kostnicy i przecieki do mediów. To wszystko sprawia, że napięcie rośnie z każdą stroną, a czytelnik czuje, że ktoś sprytnie manipuluje wydarzeniami tuż obok policji.

🪓 Co znajdziesz w książce:
🔪Brutalne morderstwo w spokojnej dzielnicy
🔪Zaginiony brat ofiary i jego problemy z hazardem
🔪Śledztwo komisarzy Mai Lewandowskiej i Antoniego Szymańskiego
🔪Patolog Katarzyna Osiczko odkrywająca nieoczekiwane fakty
🔪Znikające ciała i tajemnicze zgony świadków
🔪Wycieki poufnych informacji do mediów
🔪Małe miasteczko pełne sekretów
🔪Rodzinne tajemnice i skomplikowane relacje
🔪Atmosfera napięcia i ciągłe zwroty akcji
🔪Nieoczywiste zakończenie z zaskakującymi odkryciami.

Bohaterowie są żywi i autentyczni. Maja i Antoni tworzą dobrze zgrany duet nie idealny, nie przerysowany, po prostu ludzki. Katarzyna Osiczko wnosi chłodną, analityczną perspektywę, ale też czuć jej wrażliwość. Każdy z nich ma swoje sekrety i motywacje, co sprawia, że trudno komukolwiek w tej historii zaufać.

Styl autorki jest dynamiczny i obrazowy miejsca, emocje, nawet pogoda, wszystko działa jak tło, które wciąga. Atmosfera małego miasteczka, gdzie każdy coś ukrywa, jest gęsta i lekko duszna, a napięcie narasta stopniowo, czasem przez drobne szczegóły, czasem przez nagłe zwroty akcji.

Czytając, ma się wrażenie, że razem z bohaterami układa się puzzle wydaje się, że wszystko jest jasne, a tu nagle kolejny element zmienia perspektywę. Historia nie opiera się tylko na zbrodni, ważne są też relacje, przeszłość, uzależnienia i ludzkie błędy.

Zakończenie daje satysfakcję i to uczucie „aha!”, kiedy wszystko wskakuje na swoje miejsce. Na debiut – naprawdę solidna robota. I tak, chce się wracać do tych bohaterów przy kolejnej sprawie.

Informacje dodatkowe o Nieudane doręczenie:

Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2026-02-25
Dodał/a opinię: Magdalena Grzejszczyk

Tagi: Klasyka kryminału

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Nieudane doręczenie

Kup książkę Nieudane doręczenie