"Powiadają, że diabeł tkwi w szczegółach. Wybucham śmiechem. Nie dzisiaj. Dzisiaj diabeł włożył dżinsy, a jedyny sposób, by pokonać diabła, to przechytrzyć go. Pomimo lat wrogości między nami wiem, że jeśli skoncentruję na niej swój urok, osiągnę, co zechcę, i wygram to wyzwanie. Mam misję.
Ostatecznym zwycięstwem nad Georgią Hayes byłoby rozkochanie jej w sobie… i nakłonienie, aby się do tego przyznała.
Naprawdę jestem dupkiem".
Ile byli byście skłonni zrobić dla najbliższych? 🤔 czy dla najlepszej przyjaciółki poświęcilibyście swój własny komfort i byli w stanie wziąć udział w jakimkolwiek projekcie razem ze swoim największym wrogiem...?
„The Invitation” autorstwa Adriany Locke to zdecydowanie (w moim odczuciu) najlepsza część cyklu Brewer Family ale i zarazem świetny lekki romans łączący humor, stopniowo rozwijające się uczucie a także wyrazistych bohaterów 😎
O Ripleyu Brewerze mogłabym powiedzieć przede wszystkim to, że jest przy bliższym poznaniu niezwykle uroczy, do tego stopnia, że nie jedna z nas jestem przekonana straciłaby dla niego głowę natomiast na pierwszy rzut oka to mężczyzna, który nie tylko lubi flirtować ale naprawdę umie grać w tę grę, nawet, jeżeli jego "ofiarą" ma być osoba, która nie darzy go szczególną sympatią 🔥😁 Georgia Hayes z kolei jest bohaterką, która od razu zyskała moją sympatię. Inteligentna, empatyczna i charakterna zarazem. Relacja tych dwojga pełna będzie chemii, przekomarzań ale i autentyczności, gdyż każde z nich będzie mierzyć się z pewnymi wątpliwościami.
Adriana Locke w swojej książce wykorzystuje rzadko spotykany motyw reality show co całej fabule nadaje przysłowiowego "smaczku" zwłaszcza, że będą brać w nim udział osoby, które teoretycznie za sobą nie przepadają zatem mamy tu motyw hate-love/enemies to lovers 😁
Jeżeli chodzi o mnie to świetnie spędziłam czas z tą lekturą i chętnie jeszcze do niej kiedyś wrócę. Jest lekka i przyjemna, ale też zawiera pewne życiowe problemy jak chęć narzucania nam przez osoby trzecie swojej woli czy patrzenie na nas innych przez pryzmat znanego nazwiska. Polecam 💜
Najlepsze rzeczy w życiu nie przychodzą łatwo, ale warte są POŚWIĘCENIA. Moje życie zmieniło się na zawsze, kiedy zmarł mój mąż. Zostało...