Celina wraz z bratem mieli szczęśliwe dzieciństwo, niestety do czasu. Wypadek, tragiczna śmierć ich rodziców – to wszystko było początkiem wielkich zmian w ich życiu. Po pewnym czasie trafili do ciotki, którą Celina się opiekowała aż do jej śmierci. Nie było to idealne, łatwe życie, a na dodatek kobieta nie potrafi zapomnieć o przeszłości. Ona wciąż w niej tkwi, wciąż do niej wraca, wciąż czuje niepokój. Pragnie w końcu ruszyć do przodu, poradzić sobie z przeszłością, pogodzić się z tym, co się stało. Postanawia wyjechać na Mazury, wrócić do miejsca, w którym wszystko się zaczęło. Wtedy jeszcze nie wie, jak wiele stanie się w jej życiu w najbliższym czasie. Pojawią się mężczyźni, którzy zaczną coś dla niej znaczyć, jednak będą skrywać tajemnice i to takie, które mogą wiele zmienić. Na dodatek pojawi się kobieta, która nie będzie jej życzyć dobrze. Jak potoczą się losy Celiny? Kim jest tajemnicza kobieta? Co ma wspólnego z Celiną? Jakie tajemnice skrywają mężczyźni? Jak potoczy się znajomość z nimi? Czy Celina będzie bezpieczna? Czy poradzi sobie z przeszłością? Czy znajdzie swoje szczęście?
Książkę czytamy z perspektywy kilku bohaterów i nie wyobrażam sobie inaczej w przypadku tej pozycji. Dzięki temu jesteśmy w stanie dużo lepiej zrozumieć historię, poznać perspektywę wielu osób, ich myśli, plany, punkt widzenia. Autorka wszystko łączy w doskonałą całość, nie miałam ani przez chwilę wrażenia, że się gubię, cały czas dokładnie wiedziałam, z perspektywy kogo aktualnie czytam.
Historia, jaką znalazłam w książce, mnie zdecydowanie się podobała. W książce znalazłam naprawdę dobry thriller psychologiczny, który trzymał w napięciu praktycznie od samego początku. To opowieść o przeszłości, z którą bohaterka nie może sobie poradzić, o miłości, niebezpieczeństwie, zemście i nie tylko (więcej Wam zdradzić nie mogę). Mnie zdecydowanie się podobała. Książka wciągnęła mnie od pierwszych stron i nie mogłam się od niej oderwać aż do samego końca. Była to pozycja do przeczytania w całości naraz.
Akcja sprawnie poprowadzona, z ciekawymi, zaskakującymi zwrotami. Książkę czytało się szybko, a podczas czytania towarzyszyło mi wiele emocji.
Bohaterowie ciekawi, dobrze wykreowani, wywołujący emocje w czytelniku. Mamy ich więcej, każdy z nich na swój sposób był ciekawy, każdego moim zdaniem warto poznać.
„W pułapce zemsty” to książka, która moim zdaniem jest świetnym thrillerem psychologicznym. Ze swojej strony z przyjemnością polecam.
Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA