Sawa Bogucka w social mediach prowadzi vloga, gdzie ostro i bezkompromisowo się wypowiada, porusza tematy przemocy domowej czy zdrady w związkach, jest pewna siebie, chociaż jej przeszłość jest mroczna i mało kto ją zna. Pracuje jako wolontariuszka w fundacji zajmującej się przemocą. Tam poznaje Filipa z którym się związuje. Jednak ciemna strona Sawy wciąż w niej jest, a dla osiągnięciu własnych korzyści manipuluje, prowadzi własną grę.
W życiu Sawy pojawia się Adam, mężczyzna, który pamięta kobietę z czasów młodości, gdzie jej życie i zachowanie było dalekie od ideału jakim teraz chce by widział ją świat.
Drogi Sawy i Adama krzyżują się i już nic nie jest oczywiste, nie wiadomo kto jest dobry, a kto zły.
Czy Sawa jest gotowa zabić człowieka?
Czy w obronie swoich najskrytszych tajemnic popełni zbrodnię?
A może to Adam był jej prześladowcą, a ona niewinna ofiarą?
Historia ukazuje, jak głęboko skrywane tajemnice z przeszłości wywierają ogromny wpływ na dalsze życie człowieka, determinując jego wybory i zachowania.
Mroczny thriller psychologiczny, który idealnie zwodzi czytelnika, powoli odkrywając nowe karty, które zmieniają nasze spojrzenie na osoby czy sytuacje.
W książce przeplatają się dawne wydarzenia z teraźniejszością, co zbliża nas do bohaterów i lepiej pokazuje obraz sytuacji, by na końcu element po elemencie doprowadzić do rozwiązania zagadki i odkrycia prawdy.
Książka to kryminalna opowieść, która też kryje w sobie coś więcej, poprzez fundacje pokazuje jaka jest skala przemocy wobec kobiet, w niewielkim procencie także mężczyzn, że nasz system nie do końca radzi sobie z pomocą takim osobom, chociaż bardzo ważne są organizacje, które walczą o normalność dla pokrzywdzonych.
Polecam, książka jest bardzo dobra, mocna i zaskakująca.
Dagna to młoda dziewczyna z małej miejscowości, której bardzo się wstydzi. Pracuje w telewizji i choć w swoim programie przekonuje widzów...
Młoda dziennikarka Izabela przeżywa osobistą tragedię, po której stacza się w alkoholizm. Wkrótce dostaje jednak od losu drugą szansę: nową pracę, miłość...