Książka o współpracy obywatelii ZSRR z Rzeszą Niemiecką podczas II wojny światowej - od agresji niemieckiej na Związek Radziecki w czerwcu 1941 r. do kapitulacji II Rzeszy....czytaj dalej
Teksty najpiękniejszych kolęd oraz tradycyjne przepisy kuchni polskiej na wigilijna nutę....czytaj dalej
Przepisy i porady na temat przygotowania i serwowania ponad stu różnych drinków....czytaj dalej
New Classic, węzeł podwójny, Windsor czy Diagonalny - pod tymi nazwami, nawet dla najbardziej odpornych na elegancję mężczyzn i kobiet, nie będą się już kryć żadne tajemnice. Miłośnicy muszek, szali i chust...czytaj dalej
W tej niewielkiej książeczce znajdziemy sprawdzone rady jak pielęgnować ogród w ciągu całego roku. Elżbieta Adamska radzi m.in. kiedy wsadzić cebulki tulipanów oraz jaka pora jest najlepsza na cięcie żywopłotów....czytaj dalej
Grillowany kurczak z Kaszmiru, indyk w pomarańczach i żurawinach, szaszłyki z w tróbek drobiowych, schab grillowany z ziołami, nerki cielęce w marynacie curry, jagnięcina po afgańsku - ponad siedemdziesi t...czytaj dalej
Sałatka szopska, rucola z migdałami, zielony groszek z sezamem, krewetki z awocado, Cezar, makaron w trzech kolorach - to tylko niektóre z przeszło siedemdziesięciu przepisów na wy mienite sałatki....czytaj dalej
"200 obiadów" Elżbiety Kiewnarskiej (znanej powszechnie w międzywojennej Polsce jako "Pani Elżbieta") to prawdziwa Biblia kulinarna. Książka zawiera kompletne menu z przepisami poszczególnych...czytaj dalej