Okładka książki - Amanda Black i Nefrytowy Dzwonek

Amanda Black i Nefrytowy Dzwonek

AMANDA BLACK WRACA Z KOLEJNĄ MISJĄ, KTÓRA WYWRACA JEJ ŻYCIE DO GÓRY NOGAMI

Amanda Black nie jest zwykłą nastolatką. Musi odnaleźć się w szkole, przyzwyczaić do swoich mocy oraz znaleźć czas na zupełnie typowe dla niej pozaszkolne zajęcia - kradzież i ochronę przedmiotów zagrażających ludzkości.

Gdy z muzeum znika tajemniczy sztylet, Amanda odkrywa, że tym razem ktoś ubiegł zarówno ją, jak i jej największą rywalkę Irmę Dagon. Trop prowadzi do legendy o Nefrytowym Dzwonku - artefakcie, którego moc może zmienić losy świata.

Z pomocą Erica i cioci Pauli Amanda rusza na misję, która prowadzi ją dalej, niż mogła przypuszczać. W jej trakcie musi zmierzyć się z sekretami własnej rodziny, do tej pory starannie przed nią skrywanymi. Każdy krok w stronę prawdy odsłania nowe kłamstwa i coraz większe niebezpieczeństwo. A kiedy granica między wrogiem a sojusznikiem zaczyna się zacierać, Amanda musi zdecydować, komu zaufać.

Jedno jest pewne - ta misja zmieni ją na zawsze.

Informacje dodatkowe o Amanda Black i Nefrytowy Dzwonek:

Wydawnictwo: Sine Qua Non
Data wydania: 2026-01-21
Tytuł oryginału: La campana de Jade

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 9 lat

Kup książkę Amanda Black i Nefrytowy Dzwonek

Amanda Black i Nefrytowy Dzwonek - opinie o książce

Kolejna książka o przygodach Amandy Black. Trzynastoletniej dziewczyny, która posiada specjalne umiejętności dziedziczone w jej rodzinie. Jest złodziejką magicznych rzeczy ale nie taką złodziejką tylko dla swoich korzyści. Ona kradnie rzeczy, które mogły by zostać wykorzystane w niewłaściwy sposób i zagrozić innym. Tym razem Amanda wraz z Erickiem ma za zadanie ukraść sztylet. Niestety dowiaduje się już po akcji że jest to zwykła podróbka, że ktoś ich ubiegł. Dużo emocji i zmiany biegu przygód następuje gdy dowiadują się kto ukradł prawdziwy sztylet.
Akcja szybko nabiera tempa. Ta część wywiera dużo emocji. Jest pełna zagadek a zakończenie jest takie że chce się od razu kolejną część tej niezwykłej dziewczyny. Książka ta jest odpowiednia dla większych dzieci jak i dorosłych. A ilustracje jeszcze lepiej potrafią wczuć się w akcję książki.
Kto by nie chciał przeżywać takich przygód jak nasza młoda bohaterka i jej przyjaciel. Bardzo podoba mi się też że są tu pokazane relacje w rodzinie i ich problemy oraz pierwsze zakochania.

Amanda Black i Grobowy Dźwięk
Bárbara Montes0
Okładka ksiązki - Amanda Black i Grobowy Dźwięk

JEŚLI CHCESZ PRZEŻYĆ WIELKĄ PRZYGODĘ, DOŁĄCZ DO AMANDY BLACK! Sytuacja wygląda następująco: ulice są pełne ludzi, którzy wyglądają jak... żywe...

Amanda Black i niebezpieczne dziedzictwo
Barbara Montes0
Okładka ksiązki - Amanda Black i niebezpieczne dziedzictwo

JEGO KONIEC TO TWÓJ POCZĄTEK W dniu swoich trzynastych urodzin Amanda dostaje zagadkowy list, który wywraca jej życie do góry nogami. Wraz...

Opad
Opad