reklama
Okładka książki - Arachnia

Arachnia

Tom 4 cyklu Langer

Warszawę paraliżuje fala nietypowych morderstw. Ciała ofiar ktoś porzuca w miejscach ogólnodostępnych, na widoku przechodniów. Sprawca wypełnia im usta i oczodoły żywymi owadami.

Karolina Siarkowska skupia się na schwytaniu zabójcy. Równolegle chce doprowadzić do ostatecznego skazania Piotra Langera i zamknąć tę sprawę raz na zawsze.

Po stronie Langera staje Joanna Chyłka, uznawana za jedną z najbardziej wpływowych prawniczek w Warszawie. Między nią a Siarkowską narasta ostry konflikt. Ich starcie prowadzi do finału, którego nikt nie potrafi przewidzieć, a kolejne zbrodnie pogłębiają chaos w mieście.

Informacje dodatkowe o Arachnia:

Język oryginału: Polski

Tagi: Remigiusz Mróz literatura sensacyjna sensacja thriller kryminalny

Kup książkę Arachnia

Arachnia - opinie o książce

Kurczę... Mam tutaj problem. Z jednej strony słuchało się świetnie (dobre dialogi, zmiana Chyłki oczywiście boli ale mimo wszystko - świetne wykonanie), akcja jest prędka, znów dzieje się dużo nieprzewidywalnych rzeczy. Natomiast mam wrażenie, że główne postaci są jakieś takie... miałkie? Chyłka straciła pazur (w moim odczuciu), Langer taki miękki... Bardzo mi się podobała historia, ale czuję niedosyt.
Najlepsze jest chyba zakończenie.

Wciąga od pierwszej strony! Mróz serwuje nam moc zwrotów akcji i bohaterów, których nie da się zapomnieć. Trzyma w napięciu, bawi i trochę straszy, a jednocześnie sprawia, że trudno się oderwać. To taka książka, którą czyta się jednym tchem i potem długo o niej myśli - prawdziwa uczta dla fanów Mroza!

Władza absolutna
Remigiusz Mróz0
Okładka ksiązki - Władza absolutna

Po zamachu pod sejmem Polska znalazła się na skraju anarchii. Konstytucja nie przewiduje, kto powinien przejąć władzę, a do walki o nią gotowe są stanąć...

Labirynt
Remigiusz Mróz0
Okładka ksiązki - Labirynt

W ODCIĘTYM OD ŚWIATA PENSJONACIE DOCHODZI DO ZABÓJSTWA, W KTÓRYM KAŻDY MOŻE OKAZAĆ SIĘ SPRAWCĄ. Rok 2006. Młoda prokuratorka, Beata Drejer, rozpoczyna...