Okładka książki - Astrid and the Space Cadets (Tom 2). Wyścig z planety Groza. Astrid i kosmiczni kadeci. Tom 2

Wyrusz w podróż z kosmicznymi kadetami!

Pełna nieziemskich ilustracji książka ,,Astrid i kosmiczni kadeci. Wyścig z planety Groza" to propozycja idealna dla dzieci rozpoczynających przygodę z samodzielnym czytaniem, fanów takich książek jak ,,Dziwnobór" i ,,Kostek".

Astrid Atomik i jej przyjaciele otrzymują ważną misję od Szefini - mają przywieźć z planety Groza specjalne trofeum, które zostanie wręczone zwycięzcy Wyścigu Supersonicznej Spirali Saturna. Aby tego dokonać, kosmiczni kadeci muszą przelecieć nad wrzącymi wodospadami lawy, śmignąć przez pola płonących kwiatów i niepostrzeżenie przemknąć obok wielkiego, zębatego, przerażającego potwora! Sytuacja szybko się zmienia ze złej na jeszcze gorszą, gdy przyjaciele zdają sobie sprawę, że złowieszczy doktor Borys Uranus depcze im po piętach. Czy kadeci dotrą do trofeum na czas?

Nie przegap pierwszej przygody Astrid i jej ekipy w książce ,,Astrid i kosmiczni kadeci. Atak kosmoślimaków"!

Informacje dodatkowe o Astrid and the Space Cadets (Tom 2). Wyścig z planety Groza. Astrid i kosmiczni kadeci. Tom 2:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2024-10-16
Tytuł oryginału: Astrid and the Space Cadets: Race from Planet Peril.

Tagi: Beletrystyka dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 6 lat

Kup książkę Astrid and the Space Cadets (Tom 2). Wyścig z planety Groza. Astrid i kosmiczni kadeci. Tom 2

Astrid and the Space Cadets (Tom 2). Wyścig z planety Groza. Astrid i kosmiczni kadeci. Tom 2 - opinie o książce

Avatar użytkownika - asiaczytasia
asiaczytasia
Przeczytane:2025-05-17, Ocena: 5, Przeczytałam,

Przed kosmicznymi kadetami kolejna misja. Każda z nich jest wyzwaniem, ale ta wydaje się wyjątkowo niebezpieczna, bo będą musieli uda się na [niepokojąca muzyka] planetę Groza. Aby się tam dostać należy minąć wodospad lawy i miotające kulami ognia kwiaty. A na miejscu czeka na przybyszy ogromny potwór. Po co lecieć w tak niebezpieczne miejsce? Tam znajduje się trofeum, które ma zostać wręczone zwycięzcy Wyścigu Supersonicznej Spirali Saturna. Kadeci, musicie się postarać.

Cykl „Astrid i kosmiczni kadeci” przypadł nam do gustu już przy okazji pierwszej części pt. „Atak kosmoślimaków”. Tytuł drugiego tomu - „Wyścig z planty Groza” może brzmieć nieco niepokojąco, ale my już wiemy, i was zapewniamy, że to zabawna przygodówka z wartką akcją. Kadeci są odważni i lubiani – co będzie miało nienalane znaczenie przy tej misji. W tej książce – w dość oryginalny sposób – Alex T. Smith pokazuje, że marzenia się spełniają. Może czasami przez przypadek, ale jednak.

Myślę, że cykl o Astrid spodoba się młodych czytelnikom lubiącym zakręcone przygody w kosmosie. Akcja tych książek dzieje się w przedziwnych miejscach, spotkamy w nich osobliwe istoty i będziemy mieli do czynienia z mniej lub bardziej udanymi wynalazkami No i jest zabawnie. Czy złol w gaciach w grochy nie wywoła uśmiechu na waszych buziach? Moje dzieci śmiały się w głos.

Alex T. Smith0
Okładka ksiązki - Astrid i Kosmiczni Kadeci (Tom 3). Groźba z Czarnej Laguny. Astrid i kosmiczni kadeci. Tom 3

Czas na kolejną przygodę nie z tej Ziemi! Tym razem kosmiczni kadeci są podekscytowani, że będą mogli pomóc dwóm uczonym - profesor Sue Nami i doktor...

Detektyw Pingwin i sprawa zaginionego skarbu
Alex T. Smith0
Okładka ksiązki - Detektyw Pingwin i sprawa zaginionego skarbu

Poznajcie Detektywa Pingwina, który jest nieustraszonym poszukiwaczem przygód, a także... pingwinem. Ma stylowy kapelusz. Ma zawsze spakowany...