Okładka książki - bombka czasu

bombka czasu

"To magiczna, świąteczna opowieść o Karolku, który pewnego dnia odkrywa niezwykłą bombkę skrywającą tajemnicę zdolną odmienić losy wielu osób. Wraz z nowym przyjacielem, wyrusza w pełną przygód podróż, by ocalić to, co najważniejsze, i zmierzyć się z mroczną siłą, która próbuje odebrać im nadzieję. To poruszająca historia o przyjaźni, odwadze i o tym, że najcenniejsze prezenty nie znajdują się pod choinką, lecz w sercach tych, których kochamy."

Informacje dodatkowe o bombka czasu:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-12-01
Kategoria wiekowa: 6-8 lat

Kup książkę bombka czasu

Opinie o książce - bombka czasu

„Bombka czasu” autorstwa Marii S. Jose to pełna magii i świątecznej atmosfery opowieść, która zachwyci zarówno młodszych, jak i starszych czytelników. Książka opowiada historię Karolka – chłopca, który pewnego dnia odkrywa niezwykłą bombkę skrywającą tajemnicę zdolną odmienić losy wielu osób. Razem ze swoim nowym przyjacielem wyrusza w pełną przygód podróż, podczas której staje twarzą w twarz z mroczną siłą, która zagraża nadziei i szczęściu. Autorka prowadzi czytelnika przez świat pełen emocji, wzruszeń i napięcia, pokazując, że odwaga, przyjaźń i wiara w dobro mogą przezwyciężyć największe trudności. Bohaterowie są ciepło przedstawieni i łatwo można się z nimi utożsamić. Karolek to postać odważna, ale jednocześnie wrażliwa, a jego przyjaciel dodaje historii lekkości i humoru. Przygody, które przeżywają, niosą ze sobą przesłanie, że najcenniejsze prezenty nie znajdują się pod choinką, lecz w sercach bliskich nam osób, a prawdziwa wartość tkwi w trosce, odwadze i wzajemnym wsparciu. „Bombka czasu” wywołuje w czytelniku radość, wzruszenie i poczucie magii świąt, a momenty napięcia przeplatają się z ciepłymi, refleksyjnymi scenami. Pod względem gatunkowym jest to książka świąteczna dla dzieci i młodzieży, choć dorośli również odnajdą w niej urok i mądre przesłanie. To opowieść, która rozgrzewa serce, przypomina o sile przyjaźni i znaczeniu odwagi w obliczu trudności. Pełna magii, przygód i świątecznego klimatu – zdecydowanie warta przeczytania i idealna do wspólnego czytania w rodzinnym gronie.