Okładka książki - Daj mi pożyć, zanim umrę

Daj mi pożyć, zanim umrę

"Jej poezja to nie tylko krytyka, ale także nadzieja. Autorka pokazuje, że nawet w świecie pełnym chaosu i niepewności, istnieje możliwość odnalezienia sensu i piękna. To książka dla tych, którzy chcą zrozumieć siebie i świat, w którym żyją."

Daj mi pożyć, zanim umrę to nie tylko zbiór pięknych wierszy, ale także przenikliwa obserwacja współczesnego człowieka zagubionego w zgiełku cywilizacji. Autorka, z wrażliwością i ironią, opisuje doświadczenia współczesnego człowieka, jego lęki, nadzieje i rozterki związane z życiem w świecie zdominowanym przez technologie, konsumpcjonizm i samotność.

To poezja, która prowokuje do myślenia o naszej cywilizacji, o relacjach międzyludzkich i o miejscu człowieka we współczesnym świecie.

Wiersze są pełne metafor i symboli, które zachęcają czytelnika do własnych interpretacji. To książka dla tych, którzy szukają w poezji nie tylko estetycznej przyjemności, ale także głębszego zrozumienia otaczającej nas rzeczywistości.

Autorka z niezwykłą precyzją opisuje mechanizmy, które kształtują nasze życie: presję społeczną, samotność w tłumie, alienację i poczucie bezsensu.

Jej wiersze to swoisty manifest współczesnego człowieka, który pragnie odnaleźć swoje miejsce w świecie, który często wydaje się być wrogi i niezrozumiały.

BONUS DLA CZYTELNIKÓW:

"Czarująca i mściwa" to krótki mroczny thriller psychologiczny, który wciąga czytelnika w labirynt ludzkiej psychiki. Historia rozgrywa się na granicy obsesji i zemsty, odsłaniając mroczne sekrety skrywane pod maską niewinności. Bohaterka, kobieta pozornie delikatna i uśmiechnięta, skrywa w sobie głęboką ranę po zdradzie, która stała się katalizatorem jej mrocznej przemiany.

Z każdą stroną czytelnik coraz głębiej zagłębia się w jej umysł, obserwując jak pragnienie zemsty przekształca się w obsesję, pochłaniając ją bez reszty. Stopniowo ujawniają się kolejne warstwy jej osobowości, odsłaniając złożony obraz kobiety, która walczy o odzyskanie kontroli nad swoim życiem. Czytelnik zostaje zaproszony do intymnej podróży w głąb psychiki bohaterki, gdzie granice między dobrem a złem zacierają się, a rzeczywistość miesza się z halucynacjami.

O AUTORCE:

Weronika Sobolewska – pisarka, której doświadczenie jako pracownika socjalnego nadaje jej twórczości wyjątkowej głębi. Autorka tomiku poezji "Zamiast zabijać, pluję jadem na papier" . Jej twórczość to dowód na to, że słowa mogą być zarówno lekarstwem, jak i bronią.

Informacje dodatkowe o Daj mi pożyć, zanim umrę:

Data wydania: 2025-03-09
Kategoria: Poezja

Kup książkę Daj mi pożyć, zanim umrę

Zamiast zabijać, pluję jadem na papier
Weronika Sobolewska0
Okładka ksiązki - Zamiast zabijać, pluję jadem na papier

Zamiast zabijać, pluję jadem na papier Weroniki Sobolewskiej jest nowoczesnym w formie dziennikiem intymnym dokumentującym zmagania z depresją. Autorka...