Okładka książki - Dasz radę. Instrukcja na trudne czasy

Dasz radę. Instrukcja na trudne czasy

Praktyczny, napisany lekko i z humorem podręcznik radzenia sobie w trudnych momentach - oparty na dwudziestoletnim doświadczeniu autora z niebezpiecznych wypraw do dżungli, buszu i na pustynie oraz pracy z ludźmi podejmującymi trudne wyzwania.

Ta książka uczy, jak nie dać się lękowi, jak działać mądrze mimo stresu oraz jak funkcjonować w chaosie i podczas zmian. Pokazuje, jak znaleźć w sobie odwagę i przygotować się na trudne czasy, zanim nadejdą.

Zero pustych ogólników i motywacyjnego lania wody. Tylko konkretne narzędzia, które można wykorzystać od razu: do opanowania lęku, przekraczania swoich granic czy planowania działań w sytuacjach awaryjnych.

Jeśli:

- masz poczucie, że dłużej tak nie wytrzymasz,

- przytłacza cię ilość zobowiązań i obciążeń,

- szykujesz się do przeprowadzki, studiów, wzięcia kredytu lub innej dużej sprawy,

- zmieniasz pracę albo szykujesz się do awansu,

- zakładasz firmę,

- spodziewasz się dziecka lub masz małe dzieci,

- przed tobą ślub lub rozwód...

będziesz robić z tej książki notatki.

Tomasz Michniewicz - zawodowy organizator i lider niebezpiecznych wypraw do dżungli, buszu i na pustynie. Od dwudziestu lat podejmuje się wymagających, ryzykownych projektów podróżniczych i reporterskich. Pomaga innym stawiać czoła wyzwaniom, na jakie nie czują się gotowi, oraz przesuwać granice ich możliwości. Ceniony mentor, trener i autor szkoleń, których celem jest budowanie odporności psychicznej oraz rozwijanie umiejętności radzenia sobie z przeciwnościami, zarządzania stresem i reagowania w sytuacjach kryzysowych. Przedkłada doświadczenie nad teorię. Kieruje się jedną zasadą: to ma sens, jeśli działa.

Informacje dodatkowe o Dasz radę. Instrukcja na trudne czasy:

Wydawnictwo: Otwarte
Data wydania: 2026-03-25
Kategoria: Medycyna i zdrowie

Tagi: Radzenie sobie z problemami osobistymi

Kup książkę Dasz radę. Instrukcja na trudne czasy

Przedświt
Tomasz Michniewicz0
Okładka ksiązki - Przedświt

A może by stąd po prostu pójść? Wyjść, na nic już nie czekać. Poddać się. Nie próbować już na siłę, pogodzić się z niekompletnością, niewystarczaniem...

Chrobot
Tomasz Michniewicz0
Okładka ksiązki - Chrobot

Siedem podróży w czasie. A ponieważ czas dany nam jest jako pamięć, będzie to siedem podróży przez siedem pamięci siedmiu zwykłych ludzi. Niby ten sam...