Okładka książki - Dieta w walce z rakiem

Dieta w walce z rakiem


Ocena: 0 (0 głosów)
Liczne badania podstawowe, kliniczne i epidemiologiczne wykazały, że spożywanie w znacznych ilościach pokarmów roślinnych, zwłaszcza owoców i warzyw, w decydującym stopniu wpływa na obniżenie ryzyka zachorowania na raka.Niektóre z nich zawierają duże ilości związków fotochemicznych, które zapobiegają zmianom rakowym mikroguzów rozwijających się w organizmie w ciągu życia. Z najnowszych badań wynika, że oprócz owoców i warzyw właściwości przeciwrakowe mają także m.in.: zielona herbata, kurkuma, soja, gorzka czekolada.Codzienna dieta złożona z owoców, warzyw, zielonej herbaty i czerwonego wina dostarcza organizmowi dawkiprzeciwrakowych związków fitochemicznych, którą można określić jako terapeutyczną.Jest to najprostszy, a zarazem skuteczny sposób zapobiegania wystąpieniu i rozwojowi raka.

Informacje dodatkowe o Dieta w walce z rakiem:

Wydawnictwo: DELTA Oficyna Wydawnicza
Data wydania: b.d
Kategoria: Medycyna i zdrowie
ISBN: 9788371756016
Liczba stron: 214

więcej

Kup książkę Dieta w walce z rakiem

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Dieta w walce z rakiem - opinie o książce

Recenzje miesiąca Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy