Domowe przetwory

Ocena: 0 (0 głosów)
Natura podarowała nam wiele niezwykłych skarbów. Na pewno należą do nich warzywa i owoce. Już w przeszłości ludzie odkryli, że nie ilość pożywienia, ale jego jakość i wartość odżywcza decydują o naszym zdrowiu i samopoczuciu. Podczas długich zimowych miesięcy brakowało wszystkim smaku świeżych warzyw i owoców. Prawdopodobnie wtedy zaczęto zastanawiać się nad tym, czy istnieje możliwość przechowywania ich. Tak zapewne narodziło się zainteresowanie przetwórstwem. Liczne opisy literackie dowodzą, że dawne gospodynie były bardzo dumne ze swoich spiżarni. Ich zawartość była świadectwem umiejętności i zaradności właścicielki. Od wieków, z pokolenia na pokolenie, przekazywano sobie umiejętności kulinarne. Nasze prababki przekazywały rodzinne sekrety swoim córkom, a te swoim, i tak wiele przepisów przetrwało do naszych czasów.

Informacje dodatkowe o Domowe przetwory:

Wydawnictwo: inne
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 83-7277-229-0
Liczba stron: 208

więcej

Kup książkę Domowe przetwory

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Domowe przetwory - opinie o książce

Recenzje miesiąca
Upiór w moherze
Iwona Banach
Upiór w moherze
Jemiolec
Kajetan Szokalski
Jemiolec
Pożegnanie z ojczyzną
Renata Czarnecka ;
Pożegnanie z ojczyzną
Sprawa lorda Rosewortha
Małgorzata Starosta
Sprawa lorda Rosewortha
Szepty ciemności
Andrzej Pupin
Szepty ciemności
Gdzie słychać szepty
Kate Pearsall
Gdzie słychać szepty
Góralskie czary. Leksykon magii Podtatrza i Beskidów Zachodnich
Katarzyna Ceklarz; Urszula Janicka-Krzywda
Góralskie czary. Leksykon magii Podtatrza i Beskidów Zachodnich
Zróbmy sobie szkołę
Mikołaj Marcela
Zróbmy sobie szkołę
Księga zaklęć
Agnieszka Rautman-Szczepańska
Księga zaklęć
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy