W Duchy Koni Przemówi³y: o mi³o¶ci, obecno¶ci i harmonii w ¶wiecie chaosu, Kathy Pike nawi±zuje kontakt przez zas³onê (miêdzy ¶wiatami) z dobrotliwymi i m±drymi Duchami Koni. Te nie-fizyczne istoty s± pomocnymi sprzymierzeñcami, a ich przes³anie mi³o¶ci skierowane do ludzi zosta³o przekazane kana³em stworzonym z czu³o¶ci± i moc± przez Kathy, która zapragnê³a podzieliæ siê ich perspektyw± na ró¿ne sprawy.
Miêdzy Kathy a ¶wiatem duchów istnieje g³êboka wiê¼, czego dowodem jest zawarto¶æ tej ksi±¿ki. Autorka widzi to, co znajduje siê po drugiej stronie i wie, jak rozmawiaæ z duchami nale¿±cymi do ¶wiata zwierz±t. Ksi±¿ka Kathy jest tajemnicza, intryguj±ca i przemawia g³osem Pradawnych. Ju¿ od pierwszych stron pulsuje energi± o wysokiej czêstotliwo¶ci. Prowadz±c czytelników przez proces poszukiwania i poznawania sposobów na do¶wiadczenie swojego Prawdziwego Ja, autorka ³±czy m±dre rady Duchów Koni ze swoimi w³asnymi. Nastêpnie bierze ten dar i, ostro¿nie go dozuj±c, pozwala czytelnikowi wynie¶æ jak najwiêcej m±dro¶ci z niewidzialnego ¶wiata. Ta ksi±¿ka na pewno ucieszy wszystkich mi³o¶ników koni, poniewa¿ te niesamowite zwierzêta przyjmuj± tu rolê mêdrca, przewodnika i sprzymierzeñca - co wielu ludzi wyczuwa³o ju¿ wcze¶niej, jednak zwykle nie byli w stanie opisaæ tego s³owami.
To jednak ksi±¿ka nie tylko dla mi³o¶ników koni. Ka¿dy, kto szuka wytchnienia od ¶wiata chaosu, w którym ¿yjemy, znajdzie pociechê i nadziejê w przekazach, jakimi dziel± siê g³osy przodków.
Mo¿e i wiesz, dok±d zmierzasz, mo¿e i nawet widzisz swoj± ¶cie¿kê, my jednak podró¿ujemy ponad lini± drzew, i potrafimy zobaczyæ, dok±d ta ¶cie¿ka prowadzi. Z nasz± pomoc± otrzymasz pomocne wskazówki, wsparcie i g³êbok± m±dro¶æ...
Data wydania: 2021 (data przybli¿ona)
Kategoria: Poradniki
Tytu³ orygina³u: Horse Spirits Speak: On Love, Presence, and Harmony in a Chaotic World
Jêzyk orygina³u: angielski
T³umaczenie: Aleksandra Kotlêga
Kochani kto mnie zna wie ¿e ceniê sobie w ¿yciu spokój. Ksi±¿kê zaczê³am czytaæ w ciê¿kim dla mnie czasie my¶lê ¿e ka¿dy ma gorsze dni. Dziêki niej poczu³am wewnêtrzny spokój autorka tak wci±gnê³a mnie w ksi±¿kê ¿e zapomnia³am o swoich problemach.
Konie to piêkne istoty które kocham ca³ym sercem lecz, to jednak ksi±¿ka nie tylko dla mi³o¶ników koni. Ka¿dy, kto szuka wytchnienia od ¶wiata chaosu, w którym ¿yjemy, znajdzie pociechê i nadziejê w przekazach, jakimi dziel± siê g³osy przodków.
Wiêc kochani my¶lê ¿e to idealna ksi±¿ka na wieczorny odpoczynek po codziennej gonitwie w naszym ¿yciu lub po zakupowym przed¶wi±tecznym szale ?
Przeczytane:2022-12-09, Ocena: 5, Przeczyta³am, 52 ksi±¿ki 2022, 26 ksi±¿ek 2022, 12 ksi±¿ek 2022,
🐴RECENZJA 🐴
129/2022 "Duchy Koni Przemówi³y. O Mi³o¶ci, Obecno¶ci i Harmonii w Chaotycznym ¦wiecie" - Kathy Pike.
Zacznê od tego, ¿e ksi±¿ka ta wymaga du¿o skupienia i energii podczas czytania. Potrzebny jest do niej bezwzglêdny spokój i brak jakiegokolwiek rozproszenia. A ¿e mój czas ostatnio szybko ucieka, jak to w grudniu, czytanie tej lektury zajê³o mi nieco d³u¿ej ni¿ zazwyczaj. Mimo to, chcia³abym Wam dzi¶ krótko przedstawiæ, o czym jest ta publikacja, czego mo¿emy siê z niej dowiedzieæ ( i przy okazji nauczyæ) oraz jak rady w niej zawarte, wykorzystywaæ w codziennym ¿yciu.
Przede wszystkim pragnê Wam u¶wiadomiæ, ¿e do tej ksi±¿ki musicie mieæ odpowiednie podej¶cie. Autorka bowiem opisuje nam swoj± relacjê z duchami koni, ¿yj±cymi(i tu zwracam uwagê) w alternatywnym ¶wiecie. Owe zwierzêta s± tutaj przedstawione jako duchowi przewodnicy. Poprzez po³±czenie z Pani± Kathy, maj± przekazaæ nam swoj± wiedzê, spostrze¿enia oraz ich postrzeganie ró¿nego typu spraw. Pisarka wie, jak rozmawiaæ z koñmi. Czerpie z ich m±dro¶ci potrzebn± si³ê, energiê, pomoc i wsparcie, któr± dzieli siê z czytelnikami. Ksi±¿ka zawiera wiele odniesieñ do medytacji, s³uchania w³asnej intuicji oraz wewnêtrznego g³osu. Na podstawie w³asnych do¶wiadczeñ, Autorka pokazuje nam jak ³±czy je z wiedz± i energi±, któr± zdobywa od tych wyj±tkowych zwierz±t. Jest to publikacja, która pozwala nam bardzo szczegó³owo zajrzeæ wewn±trz siebie oraz sk³ania nas do wielu refleksji. Mo¿emy zastanowiæ siê nad wieloma sprawami, a czasem zdarzyæ siê te¿ mo¿e, ¿e niektóre nasze nawyki lub sposób zachowania zechcemy zmieniæ.
W tej ksi±¿ce, odnajd± siê zarówno osoby, które kochaj± konie jak i takie, które poszukuj± w³asnego ja. Konie odgrywaj± tutaj bardzo istotn± rolê, jak± jest nauka nas ludzi jak mamy postrzegaæ ¶wiat i co zrobiæ, by osi±gn±æ ca³kowit± harmoniê. Bardzo wa¿ne zadanie w tym przekazie, odgrywa równie¿ Matka Ziemia. Konie pokazuj± nam, ¿e tylko pe³ne po³±czenie ze zwierzêtami, z natur± i z w³asnym ja, da nam pe³n± energiê, rado¶æ, spokój i ¶wiat³o. Publikacja ta, jest skierowana do szerokiego grona odbiorców, którzy chc± osi±gn±æ ca³kowity spokój ducha. Dziêki tej lekturze, mog± oderwaæ siê chocia¿ na jaki¶ czas od wszelkiego chaosu i poczuæ siê naprawdê wolnym. Pozycja ta pozwala ca³kowicie siê wyciszyæ, uspokoiæ i ws³uchaæ w g³±b siebie. Dziêki radom tutaj zawartym, mo¿emy pos³uchaæ w³asnego cia³a oraz po³±czyæ siê z duchami koni. Jednak, aby w pe³ni czerpaæ z tego po³±czenia, musimy pozbyæ siê wszelakich my¶li. Mamy byæ po prostu "czy¶ci" i otwarci na s³owa, które te istoty chc± nam przekazaæ. Musi nas przepe³niaæ wiara, dobroæ oraz chêæ bli¿szego zaprzyja¼nienia siê z nimi. Podczas takich seansów mamy znale¼æ nadziejê, ukojenie oraz maksymalnie na³adowaæ akumulatory.
Muszê przyznaæ, ¿e jest to dla mnie wyj±tkowa pozycja z wielu powodów. Najwa¿niejszym jest chyba to, ¿e nie czyta³am wcze¶niej ksi±¿ek tego typu. Nie wiedzia³am, jak siê odpowiednio zabraæ do tego tematu. Jednak, gdy ju¿ zaczê³am siê wczytywaæ w s³owa Autorki, to u¶wiadomi³am sobie, jak wa¿ne jest pe³ne skupienie do tej lektury. Dlatego te¿ czytanie tej pozycji zajê³o mi sporo czasu, bo musia³am byæ maksymalnie skupiona i wypoczêta, aby dobrze zrozumieæ zawarte tutaj tre¶ci. Ta publikacja jest dla mnie bardzo ciekawym do¶wiadczeniem i s±dzê, ¿e byæ na niektóre sprawy spojrzê teraz nieco inaczej. Przede wszystkim jednak, ta lektura to by³a wspania³a przygoda, pe³na intryguj±cych w±tków oraz daj±ca mo¿liwo¶æ poznania spraw dot±d mi nieznanych. Widzimy tutaj podej¶cie coacha i koni, które w tym wypadku, s± równie¿ naszymi nauczycielami. To bardzo ciekawe do¶wiadczenie.
Je¶li lubicie nietypowe publikacje, szukacie w³asnego ja, zastanawiacie siê jak osi±gn±æ pe³n± harmoniê i lubicie konie, to odnajdziecie siê w tej pozycji. Bardzo dziêkujê Wydawnictwo Bia³y Wiatr za egzemplarz do recenzji. Przyznajê 8 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐/10 punktów.