Okładka książki - Dzieje wielkiego pontyfikatu Jana Pawła II. Rok 18. Reewangelizacja europy

Dzieje wielkiego pontyfikatu Jana Pawła II. Rok 18. Reewangelizacja europy

Osiemnasty rok pontyfikatu, obejmujący okres od 16 października 1995 do 15 października 1996 cechowała niezwykła troska o reewangelizację Europy. Jan Paweł II dostrzegał wielce niepokojące zmiany zachodzące w społeczeństwach krajów europejskich, tak niegdyś silnie zakorzenionych w chrześcijaństwie, które na różne sposoby zaczęły odchodzić od swych korzeni. Papież zmartwiony był coraz bardziej odczuwalnym klimatem obojętności, czemu dawał wyraz w swych wypowiedziach. Nowej ewangelizacji stare

Informacje dodatkowe o Dzieje wielkiego pontyfikatu Jana Pawła II. Rok 18. Reewangelizacja europy:

Wydawnictwo: Biały Kruk
Data wydania: 2010 (data przybliżona)
Kategoria: Albumy

Kup książkę Dzieje wielkiego pontyfikatu Jana Pawła II. Rok 18. Reewangelizacja europy

Dzieje wielkiego pontyfikatu Jana Pawła II. Rok 18. Reewangelizacja europy - opinie o książce

Oddech duszy. Modlitwy Jana Pawła II
Jan Paweł II0
Okładka ksiązki - Oddech duszy. Modlitwy Jana Pawła II

Modlitwy autorstwa Jana Pawła II, które mogą towarzyszyć różnym chwilom naszej codzienności (zaczynać i kończyć nasz dzień, poprzedzać posiłek...

Bóg bogaty w miłosierdzie Jan Paweł II w Ojczyźnie 16-19 sierpnia
Jan Paweł II0
Okładka ksiązki - Bóg bogaty w miłosierdzie Jan Paweł II w Ojczyźnie 16-19 sierpnia

Pełne teksty wszystkich papieskich przemówień oraz oficjalne teksty wystąpień innych osobistości wygłoszone podczas tego rocznej wizyty Ojca Świętego....