Przyciągnij do twojego życia jeszcze więcej rzeczy, za które możesz być wdzięczny.
🖤 Ten Dziennik Wdzięczności jest prosty, skuteczny, wzbudzający wdzięczność za to, co mamy i przyciągający dobro do Twojego życia każdego dnia. Doskonały dla ludzi zaczynających swoją praktykę wdzięczności i tych, którzy już się z nią zaprzyjaźnili.
Wypełnienie dziennika jest super przyjemne i zajmuje naprawdę niewiele – mniej niż 5 minut każdego poranka i wieczora. Zawiera 3 proste zadania na co dzień. Poranne: za co jestem dziś wdzięczny; wieczorne: wspaniałe momenty, jakie przydarzyły się mi dzisiejszego dnia i tropiciel szczęścia.
🖤 Efekt, jaki wywołuje jego wypełnienie, jest zdecydowanie znaczący, wystarczy wypróbować, aby już od pierwszego dnia poczuć wszystkie korzyści.
Dziennik Wdzięczności:
podnosi poziom szczęścia i zadowolenia z życia
zwiększa motywację i dodaje energii
poprawia zdrowie fizyczne i odporność podnosi na duchu i rozwija duchowo
przyciąga pozytywne rzeczy i zdarzenia
zmniejsza stres
korzystnie wpływa na pracę mózgu
poprawia kreatywność i uwagę, ułatwia zapamiętywanie
wzbudza empatię, współczucie i radość
redukuje odczuwanie lęku i depresji
poprawia relacje z innymi ludźmi
🖤Czy jesteś gotowy, aby rozpocząć pierwszy krok w kierunku odkrycia swojego pełnego potencjału?
🖤Dodaj ten dziennik do koszyka już dziś i zacznij go wypełniać, rozpoczynając swoją podróż do nieskończonej krainy wdzięczności, która za pomocą dziennika odnajdziesz w swoim sercu 🖤
🖤Ten dziennik jest również wspaniałym prezentem dla szczególnych osób w Twoim życiu, aby rozpocząć ich drogę do samodoskonalenia i pomóc im spełnić marzenia. Podaruj ten dziennik ukochanej osobie i zacznijcie wspólne życie we wdzięczności i miłości. 🖤
Data wydania: 2023-09-25
Kategoria: Inne
Dzieci mają niezwykłą moc wiary we wszystko i niestety z wiekiem jest im ta wiara zabierana, dlatego pielęgnujmy ją w dzieciach i podsycajmy. Dzięki...
„Dziennik Wdzięczności” to 12-tygodniowy workbook, który pomoże Ci budować pozytywne nawyki, pielęgnować wdzięczność i realnie poprawiać jakość...
Przeczytane:2026-04-29, Ocena: 6, Przeczytałem, Mam, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2026, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2026, 52 książki 2026, 26 książek 2026, 12 książek 2026,
„Dziennik Wdzięczności” autorstwa Joanny Sosnówki to pozycja, która na tle zalewu poradników motywacyjnych wyróżnia się przemyślaną strukturą i autentycznym zrozumieniem ludzkiej psychiki. Miałem już do czynienia z wieloma publikacjami o charakterze terapeutycznym, jednak propozycja Sosnówki urzeka przede wszystkim balansem między duchowością a pragmatyzmem. To nie jest książka, którą się po prostu czyta, a przestrzeń, którą się współtworzy, co czyni ją żywym procesem transformacji rozłożonym na dwanaście tygodni.
Najmocniejszą stroną tej publikacji jest jej holistyczne podejście do rozwoju. Autorka bardzo trafnie zdefiniowała dwanaście sfer życia, prowadząc czytelnika przez każdą z nich z niezwykłą delikatnością, a jednocześnie konkretnością. Zamiast zasypywać nas teoretycznymi wykładami, Sosnówka stawia na sprawczość. Konstrukcja oparta na pytaniach coachingowych i afirmacjach jest wyjątkowo skuteczna, ponieważ nie narzuca gotowych odpowiedzi, lecz zmusza do głębokiej, wewnętrznej kwerendy. Wieczorne wizualizacje dodają całości metafizycznego sznytu, co pozwala na domknięcie dnia w poczuciu spokoju i rezonansu z własnymi potrzebami.
Pod względem stylistyki autorka posługuje się językiem klarownym, pełnym empatii i ciepła, co sprawia, że lektura przypomina rozmowę z mentorem, który szanuje naszą intymność. Unika ona zbędnego patosu, stawiając na szczerość i czułość wobec samego siebie. To sprawia, że „Dziennik” staje się bezpieczną przystanią, w której wdzięczność przestaje być modnym hasłem, a staje się świadomym wyborem. Dodatkowym atutem jest warstwa edytorska - duża ilość wolnej przestrzeni na własne zapiski i cytaty daje poczucie wolności, co w tego typu publikacjach jest kluczowe, by uniknąć wrażenia szkolnego wypełniania rubryk.
Jeśli miałabym wskazać na słabsze strony, to dla osób bardzo zaawansowanych w praktykach manifestacji, początkowe etapy mogą wydać się nieco zbyt elementarne. Jednak ta prostota jest jednocześnie siłą - pozwala bowiem na budowanie nawyku bez poczucia presji czy przytłoczenia nadmiarem zadań.
Joanna Sosnówka stworzyła narzędzie, które uczy nas uważności w świecie zdominowanym przez chaos i stres. To rzetelnie przygotowany przewodnik dla każdego, kto szuka wewnętrznej równowagi i chce zacząć świadomie kreować swoją rzeczywistość. „Dziennik Wdzięczności” to dowód na to, że magia dzieje się tam, gdzie systematyczność spotyka się z otwartym sercem.