Okładka książki - Dziwna pogoda w Tokio

Dziwna pogoda w Tokio

CZASEM NAJBARDZIEJ NIEZWYŁE RZECZY DZIEJĄ SIĘ NA ZWYKŁYCH ULICACH

W Tokio, gdzie neonowe światła kontrastują z ciszą bocznych uliczek, rodzi się nieoczywista relacja między introwertyczną Tsukiko a jej dawnym nauczycielem, którego nazywa Senseiem.

Ich przypadkowe spotkanie w barze sake daje początek głęboko ludzkiej opowieści o samotności w tłumie, drugich szansach i o tym, że czasem najważniejsze chwile przydarzają nam się wtedy, gdy najmniej się ich spodziewamy.

Hiromi Kawakami umiejętnie prowadzi nas przez nocne bary, zatłoczone perony i ciche mieszkania, w których codzienność nabiera niezwykłej delikatności. To opowieść o próbie

przełamywania nieśmiałości, samotności i własnych przyzwyczajeń - subtelna, kameralna i pełna niedopowiedzeń, uczy prawdziwie celebrować chwile. Zachwyca nie tylko klimatem współczesnego Tokio, ale też niezwykłą uważnością na to, co

między ludźmi najważniejsze.

Kup książkę Dziwna pogoda w Tokio

Pan Nakano i kobiety
Hiromi Kawakami0
Okładka ksiązki - Pan Nakano i kobiety

Sklep ze starzyzną prowadzony przez pana Nakano i jego siostrę, panią Masayo, to miejsce w równym stopniu nieprzystające do szaleńczo pędzącej rzeczywistości...

Sensei i miłość
Hiromi Kawakami0
Okładka ksiązki - Sensei i miłość

Książka jak lekcja szczęścia Tsukiko Omachi jest samotną trzydziestoośmioletnią kobietą. Wolne dni przesypia. Regularnie chodzi do baru pana Satoru....