Okładka książki - Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej (angielska)

Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej (angielska)


Ocena: 0 (0 głosów)
Anglojęzyczna wersja unikalnego zbioru 1800 typowo polskich przepisów, których nie może zabraknąć w nowoczesnej kuchni. Oprócz znanych receptur na polski rosół, czy kotlety schabowe, są wśród nich takie zapomniane specjały jak potrawy z raków i nalewki. Encyklopedia stanowi kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej, współczesnej i kresowej. Zawarto w niej terminologię używaną w kuchni polskiej, ujętą w dziale "Abecadło kulinarne, czyli od auszpiku do zasmażki".

Informacje dodatkowe o Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej (angielska):

Wydawnictwo: Rea
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 83-7141-637-7
Liczba stron: 1148

więcej

Kup książkę Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej (angielska)

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej (angielska) - opinie o książce

Inne książki autora
Sery:gatunki, rodzaje, smaki
Szymanderska Hanna0
Okładka ksiązki - Sery:gatunki, rodzaje, smaki

Sery to jeden z najstarszych, znanych człowiekowi produktów spożywczych. Dokładnie nie wiadomo, kiedy i gdzie wyprodukowano pierwszy ser. Najprawdopodobniej...

Kuchnia pachnąca przyprawami
Szymanderska Hanna0
Okładka ksiązki - Kuchnia pachnąca przyprawami

Książka zawiera przepisy na dania z mięsa, ryb, drobiu i warzyw. Ponadto znajduje się w niej dokładny opis najczęściej używanych w Polsce ziół i przypraw...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy