Przywykliśmy uważać, że na prowadzenie prawdziwej domowej kuchni, wymagające niemało wysiłku i sporo czasu, mogą sobie pozwolić jedynie osoby nie pracujące zawodowo. Nam, zabieganym i obarczonym wieloma obowiązkami, po prostu brakuje czasu na dogadzanie podniebieniu. na co dzień jadamy cokolwiek, byle szybciej, pozostawiając kulinarne wyczyny na koniec tygodnia. Tymczasem przygotowanie smacznego, urozmaiconego i pełnowartościowego posiłku wcale nie musi zajmować kilku godzin. Przy obecnym zaopatrzeniu sklepów spożywczych w produkty i mrożonki, przy odpowiednim wyposażeniu kuchni w nowoczesne sprzęty i urządzenia oraz umiejętnym zorganizowaniu sobie pracy - obiad możemy ugotować w niecałą godzinę.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 1995 (data przybliżona)
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 96
Język oryginału: polski
Tłumaczenie: brak
Bogactwo i różnorodność na rynku warzyw skłania do inwencji kulinarnych. Dania, których podstawą są jarzyny, ze względu na walory odżywcze należą do najbardziej...
Codzienne przygotowywanie posiłków dla domowników wymaga od każdej pani domu nie lada pomysłowości. Trzeba przecież sprostać takim wymaganiom, jak racjonalne...