Okładka książki - Italian/American. Wszystko smakuje lepiej z makaronem!

Italian/American. Wszystko smakuje lepiej z makaronem!

ZŁAP FARTUCH, BETCH, I ZRÓBMY SOBIE MAKARON!

Dla Włochów gotowanie to styl życia. Gianluca Conte, lepiej znany na TikToku i YoutTube jako QCP, przybliża Amerykanom (i nie tylko!) kuchnię włoską. Dołącz do jego kulinarnej podróży - od rodzinnej Ischii nieopodal Neapolu po Amerykę, gdzie się wychował. Przygotuj proste i szybkie przepisy na tradycyjne włoskie dania, jak cacio e pepe i ragu alla Genovese, a także popularne potrawy włosko-amerykańskie, jak spaghetti z klopsikami czy kurczak z parmezanem. Zrób też domowy makaron i passatę. Brzmi skomplikowanie? Nic bardziej mylnego! Nie stresuj się, po prostu baw się dobrze!

A dla prawdziwych fanów QCP - ta książka jest pełna kodów QR do filmików, których nie ma nigdzie indziej!

Buon appetito!

Informacje dodatkowe o Italian/American. Wszystko smakuje lepiej z makaronem!:

Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2025-04-09
Kategoria: Kuchnia
Tytuł oryginału: Italian/American

Tagi: Książki kucharskie znanych szefów kuchni / celebrytów

Kup książkę Italian/American. Wszystko smakuje lepiej z makaronem!

Italian/American. Wszystko smakuje lepiej z makaronem! - opinie o książce

Avatar użytkownika - zainspirowanawku
zainspirowanawku
Przeczytane:2025-05-18,

Jaką kuchnię lubicie najbardziej? Ja oprócz oczywiście naszej uwielbiam kuchnię włoską. Makarony mogłabym jeść na śniadanie, obiad i kolację. Dlatego idealnie w moją włoską miłość wpisała się książka "Italian/American. Wszystko smakuje lepiej z makaronem." Gianluca Conte. Autor książki to gwiazda TikToka i YouTuba działający pod pseudonimem QCP. Ma włoskie korzenie, więc rewelacyjnie łączy kuchnię włosków z amerykańską. Zarażając tą miłością wszystkich. Książka jest pięknie wydana w twardej oprawie. W środku znajdziemy mnóstwo zdjęć, świetnych przepisów oraz zdjęć potraw. Podzielona jest na cztery rozdziały: przystawki, pierwsze dania, drugie dania oraz dodatki. Składniki w większości dostępne są w każdym naszym sklepie a proces tworzenia dania bardzo przejrzysty. Taką gratką dla fanów są kody QR, które przenoszą nas do nigdzie dotąd niepublikowanych filmików. Powiem szczerze miło się ogląda tą książkę i smakuje. Będę z tych przepisów korzystać nie raz. Polecam.

Avatar użytkownika - Anna1990
Anna1990
Przeczytane:2025-05-16, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki 2025,

Gianluca Conte przybliża Amerykanom ( i nie tylko) tajniki kuchni włoskiej. Przedstawia proste i szybkie dania włoskie, które może przygotować nawet laik. Pokazuje jak własnoręcznie przygotować makaron i passatę. Pokazuje, że tak naprawdę gotowanie to dobra zabawa.
Uwielbiam książki kucharskie. Lubię próbować nowe przepisy a także udoskonalać te, z których korzystam. Dlatego zainteresowała mnie ta książka kucharska. Wierzyłam, że dowiem się z niej czegoś ciekawego... Wierzyłam, że czegoś nowego się nauczę. I rzeczywiście tak się stało, bo dowiedziałam się całkiem sporo. Bardzo zainteresowały mnie informacje na temat rodzajów makaronu. A przepisy, które zostały zaproponowane? Myślę, że z przyjemnością bym kiedyś któryś z zaproponowanych przepisów spróbowała przygotować na mojej rodziny.
Italian/ American. Wszystko smakuje lepiej z makaronem ! to pozycja, po którą mogą sięgnąć wszyscy, którzy uwielbiają eksperymentować w kuchni. Tacy, którzy pragną poznać nowe smaki i zaskoczyć czymś swoich bliskich a także znajomych. A także laik, który pragnie rozpocząć swoją przygodę z gotowaniem, bo zaproponowane przepisy są dziecinnie łatwe do przygotowania.