Okładka książki - Jedz pysznie w menopauzie

Wydawnictwo: Feeria
Data wydania: 2026-06-03
Kategoria: b.d
Język oryginału: Polski

Kup książkę Jedz pysznie w menopauzie

Jedz pysznie w menopauzie - opinie o książce

Avatar użytkownika - Ewa_czytajac
Ewa_czytajac
Przeczytane:2026-06-16, Ocena: 6, Przeczytałam,

"Menopauza jest zmianą formy kobiecości, a nie jej końcem."

Miałam przyjemność sięgnąć po ciekawą i interesującą publikację, która przybliża temat menopauzy i związane z nią procesy zachodzące w organizmie kobiety. Ten ważny dla każdej z nas temat warto poznać wcześniej, tak jak sugeruje autorka, jeśli masz już 35+, ponieważ każda kobieta wcześniej czy później doświadczy tego stanu, dlatego można już teraz zaopatrzyć się w ten wartościowy poradnik.

Ładna oprawa graficzna książki i piękne zdjęcia posiłków przyciągają uwagę.

Autorką lektury jest dietetyczka kliniczna, psychodietetyczka, biotechnolożka i pedagożka. Osoba, która codziennie spotyka się z pacjentkami doświadczającymi skutków tego przejściowego stanu. Doradza w sprawach żywieniowych, które w okresie menopauzy warto zastosować w jadłospisie.

Lektura podzielona na kilka rozdziałów, przedstawionych w przystępnej i zrozumiałej formie. Możemy się dowiedzieć jakie zmiany zachodzą w organizmie kobiety, co można zmienić, aby czuć się lepiej, jakie badania wykonać, o co najbardziej zadbać. Jednak głównym tematem jest dobrze skomponowana dieta dostarczająca wszystkich potrzebnych składników. Ładnie opisane grupy produktów tworzące podstawową dietę. Co warto jeść, a czego raczej unikać, żeby nasza waga w pewnym wieku nas nie zaskoczyła?

Skupiamy się na fajnych, prostych i szybkich w przygotowaniu przepisach. Potrawy opracowane przez specjalistkę mogą złagodzić uciążliwe objawy, obniżyć indeks glikemiczny posiłków, są dobrze zbilansowane. Zauważyłam w przepisach nieznane mi do tej pory składniki, tym bardziej chętnie ich spróbuję.

Zachęcam do czytania, zdecydowanie warto zatroszczyć się o siebie i swoje potrzeby. Bardzo polecam

Jedz pysznie z niskim indeksem glikemicznym
Magdalena Makarowska0
Okładka ksiązki - Jedz pysznie z niskim indeksem glikemicznym

Poradnik ten jest skierowany do osób z nadwagą, a przede wszystkim z problemem cukrzycowym. Zarówno insulinooporność, czyli stan o krok przed cukrzycą...

Dieta mitochondrialna. Najlepsze przepisy programu MitoLongevity
Magdalena Makarowska0
Okładka ksiązki - Dieta mitochondrialna. Najlepsze przepisy programu MitoLongevity

Naładuj swoje mitochondria i ciesz się długim i zdrowym życiem Długowieczność nie zaczyna się w futurystycznym laboratorium, lecz na twoim talerzu. Gdy...