Okładka książki - Kuchnia żydowska wg Rebeki Wolff

Kuchnia żydowska wg Rebeki Wolff


Ocena: 0 (0 głosów)

"Kuchnia żydowska" Barbary Adamczewskiej, opracowana na podstawie przepisów Rebeki Wolff, autorki słynnej, wielokrotnie wznawianej książki "Kuchnia koszerna" (wydanej po raz pierwszy w 1869 r.), zawiera doskonałe receptury surowej, wyrafinowanej i bardzo smacznej kuchni, pachnącej typową dla żydowskiej tradycji dużą ilością gałki muszkatołowej, cynamonu, wanilii i skórki cytrynowej. Co ważne, przepisy opisane są w prosty sposób, przystępny również dla niedoświadczanych kucharzy.

Warto sięgnąć po tę książkę, bo gotując według jej rad i starych reguł wyrusza się w podróż do niezwykle bogatej, intrygującej kultury i odległych czasów.

Informacje dodatkowe o Kuchnia żydowska wg Rebeki Wolff:

Wydawnictwo: Nowy Świat
Data wydania: 2006 (data przybliżona)
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 83-7386-171-8
Liczba stron: 17
Język oryginału: polski
Tłumaczenie: brak

więcej

Kup książkę Kuchnia żydowska wg Rebeki Wolff

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Kuchnia żydowska wg Rebeki Wolff - opinie o książce

Inne książki autora
Potrawy z serami
Barbara Adamczewska0
Okładka ksiązki - Potrawy z serami

Sery to produkty, które mają wszechstronne zastosowanie. Są bowiem doskonałe w zwykłej postaci, nadają się też do najrozmaitszych potraw, stanowiąc główny...

Dania dla niespodziewanych gości
Barbara Adamczewska0
Okładka ksiązki - Dania dla niespodziewanych gości

Lubimy gości? Bardzo. Jednak jeśli są to niespodziewani goście, których trzeba w dodatku nakarmić, wpadamy w panikę. Stąd pomysł książki, która pomoże...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy