Okładka książki - Lena i Hector. Czy konie da się lubić? Lena i Hector, tom 1

Lena i Hector. Czy konie da się lubić? Lena i Hector, tom 1

Dwunastoletnia Lena postanawia na zakończenie roku szkolnego sprawić innym uczniom psikusa. Pech chce, że ofiarą żartu pada dyrektor. Rodzice Leny decydują, że musi ponieść konsekwencje i wysyłają ją na całe wakacje na wieś, do ciotki Zuzy. Dla dziewczynki spędzającej czas w Internecie, na plotkowaniu z koleżankami i graniu w gry, wiejski świat bez W-Fi to istne piekło. Tym bardziej, że ciotka oczekuje od niej pomocy, m.in. w opiece nad koniem Hectorem.

Początkowo wrogie nastawienie i bunt zmieniają się jednak z wolna w zainteresowanie, zaangażowanie, a w końcu przyjaźń. Tym bardziej, że wakacje z Hectorem pozwolą Lenie przeżyć prawdziwe przygody, nie tylko te wygenerowane przez komputer.

Informacje dodatkowe o Lena i Hector. Czy konie da się lubić? Lena i Hector, tom 1:

Data wydania: 2026-06-24
ISBN: 9788381419871

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Beletrystyka dla dzieci i młodzieży Opowieści o zwierzętach i przyrodzie dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 9 lat

Kup książkę Lena i Hector. Czy konie da się lubić? Lena i Hector, tom 1

Zula i tajemnica Arlety Makaron
Natasza Socha0
Okładka ksiązki - Zula i tajemnica Arlety Makaron

Cześć! Miło mi was znowu widzieć! Mimo że w Poziomkowie spadł pierwszy śnieg, dużo się u mnie dzieje. W klasie pojawił się nowy chłopiec o bardzo intrygującym...

Kolęda na cztery ręce
Natasza Socha0
Okładka ksiązki - Kolęda na cztery ręce

Jedna nieprzemyślana decyzja może na zawsze odmienić nasz los. Boleśnie przekonała się o tym Maria, której urażona w młodości duma przekreśliła szansę...

Opad
Opad