Okładka książki - Męczennik

Męczennik

Tom 2 cyklu Trylogia Przymierza Stali

Władza to ciężar, który przygniata każdego, kto odważy się po nią sięgnąć. To sztuka oszustwa, zdrady i przelanej krwi, a czasem jedyna droga do ocalenia.

Królestwo Albermaine stoi na progu chaosu. Gdy miecze błyszczą w porannym słońcu, a mury zamków wstrzymują oddech przed burzą, Alwyn Skryba, niegdyś banita, teraz szpieg i wojownik, musi wkroczyć w grę, której stawką są losy całego świata.

Pod sztandarem Lady Evadine Courlain, prorokini, której wizje o końcu świata wywołują strach i oddanie, Alwyn wyrusza do Księstwa Alundii. Tam, w labiryncie intryg i zdrad, musi stawić czoła nie tylko rebeliantom, ale i mrocznym sekretom, które mogą zniszczyć wszystko, co starał się ocalić.

Alwyn nauczył się walczyć o przetrwanie, teraz musi walczyć o coś znacznie większego.

Informacje dodatkowe o Męczennik:

Męczennik - opinie o książce

Zdrajca
Anthony Ryan 0
Okładka ksiązki - Zdrajca

Władza potrafi odmienić człowieka. Wiara złamać. A lojalność może kosztować więcej niż życie. Alwyn Skryba przeszedł drogę od wyrzutka do rycerza, od banity...

Legion płomienia
Anthony Ryan0
Okładka ksiązki - Legion płomienia

„Legion płomienia” to drugi tom cyklu Draconis Memoria, epickiej fantasy o wartkiej, obfitującej w magiczne przygody fabule osnutej wokół...