Okładka książki - Miraculous: Biedronka i Czarny Kot. Bajki 5 minut przed snem

Miraculous: Biedronka i Czarny Kot. Bajki 5 minut przed snem

Siedem trzymających w napięciu opowieści na podstawie odcinków serialu ,,Miraculous. Biedronka i Czarny Kot" to zaproszenie do świata, w którym zwyczajne życie sympatycznych nastolatków splata się z ich niezwykłymi przygodami. Głównymi postaciami są tu Marinette i Adrien, którzy zostali wybrani na superbohaterów chroniących Paryż przed złem. Zarówno Marinette, jak i Adrien ukrywają swą alternatywną tożsamość, co prowadzi do ciekawych zwrotów akcji i wielu perypetii. Nie brakuje ich także w tej książce! Pora więc przekonać się, czym są Miracula i powiązane z nimi Kwami, odkryć prawdziwe twarze budzących grozę łotrów i dać się porwać przygodom, które zawsze dobrze się kończą. Kim na co dzień jest mroczny Władca Ciem? Czy romantyczne spotkanie Biedronki i Czarnego Kota dojdzie wreszcie do skutku? Czy miły sprzedawca lodów może zamienić się w nikczemnego Mrożownika? Każda z tych historii to porcja wyśmienitej rozrywki nie tylko przed snem! Opowieści zostały napisane na podstawie odcinków serialu i zilustrowane kadrami z animacji. W książce znalazły się następujące historie: Kolekcjoner, Riposta, Mrożownik, Robotus, Oni-Chan, Desperata i Rakieta. Przeczytanie każdej z nich zajmie tylko kilka minut. Ale uwaga - trudno poprzestać na jednej!

Informacje dodatkowe o Miraculous: Biedronka i Czarny Kot. Bajki 5 minut przed snem:

Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2025-04-23
Tytuł oryginału: Miraculous. Las aventuras de Ladybug. Cuentos para una semana

Tagi: Książeczki obrazkowe - znane postacie Fabularne książki obrazkowe - wyobraźnia i zabawa Dzieci od ok. 3 lat

Kup książkę Miraculous: Biedronka i Czarny Kot. Bajki 5 minut przed snem

Miraculous: Biedronka i Czarny Kot. Bajki 5 minut przed snem - opinie o książce

W książce znajdziemy aż 7 historii o przygodach Biedronki i Czarnego Kota. Są stworzone na podstawie nowych odcinku serialu. Każda inna, każda tak samo ciekawa, wciągająca, zabierająca małego słuchacza do niezwykłego świata gdzie bohaterowie będą walczyć ze złoczyńcami.

Ilustracje przedstawiające oryginalne kadry z bajki Miraculous: Biedronka i Czarny Kot. Są po prostu wspaniałe, duże, przyciągające wzrok. Zdecydowanie zachęcają do sięgania po książeczkę.

Tekst ciekawy, dostosowany do małego słuchacza, z różną czcionką. To wszystko sprawia, że dziecko będzie słuchało z zaciekawieniem.

„Miraculous: Biedronka i Czarny Kot. Bajki 5 minut przed snem 2” to książka, dzięki której dziecko będzie doskonale się bawić w towarzystwie Biedronki i Czarnego Kota. Polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

"Miraculous Biedronka i Czary Kot. Bajki 5 minut przed snem" to niezwykła kolekcja siedmiu krótkich opowieści osadzonych w magicznym świecie Paryża, inspirowanych popularnym serialem animowanym "Miraculous". Ta książka to doskonała propozycja dla młodych fanów przygód Marinette i Adriena, którzy chcą jeszcze bardziej zanurzyć się w ich niezwykłe historie, jednocześnie szukają krótkiej, angażującej lektury przed snem.

Każda z opowieści, takich jak "Kolekcjoner", "Riposta", "Mrożownik", "Robotus", "Oni-Chan", "Desperata" i "Rakieta", to szybka i pełna napięcia podróż do świata, w którym zwyczajne życie młodych bohaterów splata się z ich superbohaterskimi zadaniami. Ilustracje z kadrami z serialu doskonale dopełniają tekst, co czyni lekturę jeszcze bardziej atrakcyjną i wizualnie zachęcającą.

Autorzy świetnie oddali klimat serialu, a krótkie formy opowiadań sprawiają, że książka jest idealna na szybkie czytanie wieczorem. Opowieści są pełne zwrotów akcji, zagadek i humoru, co z pewnością zachęci młodych czytelników do sięgnięcia po kolejne historie. Dodatkowo, każda historia kończy się pozytywnym przesłaniem, co sprawia, że lektura nie tylko bawi, ale też uczy wartości.

"Miraculous Biedronka i Czary Kot. Bajki 5 minut przed snem" to znakomity wybór dla młodych fanów serialu, którzy chcą jeszcze bardziej poczuć klimat przygód swoich ulubionych bohaterów. Krótkie, dynamiczne opowieści z ilustracjami to idealny sposób na rozbudzenie wyobraźni przed snem, a jednocześnie świetna rozrywka, której trudno się oprzeć. Gorąco polecam tę książkę wszystkim, którzy kochają świat Miraculous i czekają na kolejne przygody Biedronki i Czarnego Kota!

Bajki 5 minut przed snem to seria książek, którą zbieramy już od dawna i wreszcie pojawiła się u nas dziesiąta książka, także całość prezentuje się już naprawdę fajnie.
Biedronka i Czarny Kot to bajka, którą oglądamy, ale nie jakoś regularnie, więc nie znamy dokładnie losów tych bohaterów od samego początku, ale nieźle odnajdujemy się w akcji. W tej książce mamy aż siedem opowiadań:
- Kolekcjoner,
- Riposta,
- Mrożownik,
- Robotus,
- Oni-Chan,
- Desperata,
- Rakieta.
Kilka z tych odcinków już znaliśmy, a reszta była dla nas nowością, dzieciom bardzo się one spodobały, ponieważ to nasza pierwsza książka o tych bohaterkach i dzięki niej mogliśmy lepiej i dłużej przyjrzeć się danym postaciom na grafikach. Na pewno jeszcze do niej kiedyś wrócimy, a na razie ląduje na naszej półce razem z innymi książkami z tej serii, a my mamy nadzieję, że niedługo nasza kolekcja powiększy się jeszcze bardziej.

RELIGIA (2 tytuły)
Okładka ksiązki - RELIGIA (2 tytuły)

BIBLIA DLA DZIECI : Biblia dla dzieci to zbiór tekstów Starego i Nowego Testamentu, który ma na celu przybliżyć dzieciom jedno z najważniejszych dzieł...

Śmierć Kapitana Ameryki
Okładka ksiązki - Śmierć Kapitana Ameryki

Steve Rogers ostro sprzeciwił się próbom kontroli superbohaterów przez amerykański rząd. Teraz przewodzi buntownikom w wojnie domowej, w której pogrążyły...