Okładka książki - Mózg na detoksie. Oczyść swój umysł, by sprawniej myśleć, wzmocnić relacje i znaleźć szczęście

Dzięki tej książce, która prezentuje wyniki najnowszych badań naukowych, dowiesz się, dlaczego tak się dzieje - i że wcale nie musi tak być! Zidentyfikujesz mentalne manipulacje, szkodzące każdemu człowiekowi, ale również poznasz narzędzia, za pomocą których zmienisz swoje myślenie, by rozważniej i sprawniej podejmować decyzje, a także poprawisz relacje z innymi ludźmi i rozwiniesz zdrowe nawyki. W efekcie odzyskasz skupienie, wzmocnisz ciało i odświeżysz umysł. Znakomitym uzupełnieniem treści jest dziesięciodniowy program treningowy wraz z planem dietetycznym, którego wdrożenie pozwoli Ci rozpocząć nowe, lepsze życie. Szybko się przekonasz, że szczęście jest w Twoim zasięgu!

Informacje dodatkowe o Mózg na detoksie. Oczyść swój umysł, by sprawniej myśleć, wzmocnić relacje i znaleźć szczęście:

Wydawnictwo: Sensus
Data wydania: 2021-05-18
Kategoria: Medycyna i zdrowie
Tytuł oryginału: Brain Wash: Detox Your Mind for Clearer Thinking, Deeper Relationships, and Lasting Happiness
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Wojciech Usarzewicz

Tagi: medyczne

Kup książkę Mózg na detoksie. Oczyść swój umysł, by sprawniej myśleć, wzmocnić relacje i znaleźć szczęście

Mózg na detoksie. Oczyść swój umysł, by sprawniej myśleć, wzmocnić relacje i znaleźć szczęście - opinie o książce

Avatar użytkownika - margoth86
margoth86
Przeczytane:2026-03-19, Ocena: 6, Przeczytałam, Wyzwanie - 40 książek w 2026 roku,

Kiedy zaśmieca nas codzienność - i nie, nie jest to książka o szkodliwości social mediów, Internetu. Nie tylko o tym. Nasz codzienność: jedzenie, siedząca praca i siedzący odpoczynek, brak snu, digital world. To wszystko zaśmieca nasz mózg. Zapytacie jak brak snu może coś zaśmiecać? Brak snu powoduje, że śmieci z naszego mózgu nie wyjeżdżają, nie ma oczyszczania. Jedzenie? Ooooo, to jest ciekawy temat. Tu mamy mały zalążek o tym co nam służy a co nie, więcej znajdziemy w książce 'Mózg na zbożowym detoksie'. Ale czy wiedzieliście, że wzmożone spożywanie węglowodanów zwiększa ryzyko zachorowania na demencję i Alzhimera?

Programu oczyszczania jeszcze nie wdrożyłam, ale jestem w trakcie.

Szczerze polecam, w świecie gdzie depresja i agresja zbierają żniwa, każdemu przyda się detoks.

Opad
Opad