Zakręcone labirynty, wyszukiwanie różnic między obrazkami, uzupełnianie scenek i wiele innych fantastycznych zadań, a do tego ponad 100 naklejek. To wszystko czeka na ciebie w tej książce! Do zabawy zapraszają bohaterowie opowieści Tove Jansson - Muminek, jego rodzice, Mała Mi i Włóczykij. Dołącz do nich i baw się dobrze, rozwiązując łamigłówki i przyklejając naklejki. Zadania zostały pomyślane tak, aby każde dziecko, niezależnie od swych indywidualnych zdolności i upodobań, mogło znaleźć coś dla siebie. Są tu więc zadania pozwalające skupić się na zdolnościach manualnych czy twórczych, łatwe zagadki logiczne, odrobina kolorowania i kształtujące spostrzegawczość ćwiczenia w poszukiwaniu różnic między obrazkami. Choć łamigłówki są proste, do większości z nich przygotowano odpowiedzi. Część naklejek przyda się przy rozwiązywaniu zadań, a część można wykorzystać, naklejając je w innych miejscach. Oczywiście, zawsze za zgodą rodzica! W serii 100 naklejek ukazały się także książki poświęcone innym znanym z kreskówek i filmów postaciom. Warto zebrać wszystkie!
Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2025-01-15
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych...
Pierwsza pełna kolorowa edycja kosmicznych przygód Kajtka i Koka! Najdłuższy polski komiks stworzony przez Janusza Christę pierwotnie ukazywał się na...
Przeczytane:2025-06-07, Ocena: 5, Przeczytałam, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2025, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2025, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2025 roku, 12 książek 2025, 26 książek 2025, 52 książki 2025,
Bajki opowiadające historie Muminków są jednymi z ciekawszych, które od lat są z nami na rynku. Zapewniają mnóstwo frajdy, a czytanie jest czystą przyjemnością. Tym razem dla fanów cudownej Doliny Muminków, pojawiła się książeczka "Muminki. Sto naklejek", która zabiera najmłodszych w podróż po dobrej zabawie. To książka, która na kilka godzin pochłonie dzieci.
Co tutaj dużo pisać - wraz z moim dzieckiem jesteśmy po prostu oczarowane wykonaniem. Kolorystyka, detale, piękne naklejki, to wszystko sprawia, że wypełnianie książki jest czystą przyjemnością.
W środku znajduje się 100 naklejek, 30 z nich, które pozwalają wykonywać zadania, a także ozdobić każdą stronę jedną, wybraną, wedle uznania dziecka, a także około 70 dodatkowych, przedstawiających postaci z Doliny Muminków, które najmłodsi mogą wykorzystać do ozdobienia czego tylko zapragną. Każda naklejka jest dosłownie przepiękna i przedstawia wielu mieszkańców Doliny, jest tutaj Mała Mi, Włóczykij, Ryjek, Buka, Panna Migotka, Tata, Mama, Muminek, Bobek i wiele, wiele innych postaci.
Zadania są różnorodne i przede wszystkim ciekawe. Na maluchy czeka wiele wyzwań takich jak:
- dobieranie par,
- nawlekanie koralików,
- kolorowanki,
- znajdowanie różnic,
- odgadywanie zagadek,
- odszukiwanie niepasujacego elementu,
- labirynty,
- uzupełnianie naklejkami obrazków.
Zabawy jest naprawdę mnóstwo, każda strona to niezwykłe wyzwania, a także spotkanie z nowymi i ulubionymi bohaterami. Przed każdym zadaniem jest krótka opowieść, nawiązująca do ulubionych czynności mieszkańców Doliny. Dzieci dbają o ogród, który uwielbia Mama Muminka, badają kwiaty wraz z Paszczakiem, psocą z Bobkiem czy też wybierają się na wędrówkę wraz z Włóczykijem.
"Muminki. Sto naklejek" to prawdziwa gratka dla najmłodszych miłośników przygód stworzonych przez Tove Jansson. Ta kolorowa publikacja łączy w sobie różnorodne formy aktywności, które nie tylko bawią, ale także rozwijają umiejętności dzieci. Piękne ilustracje oraz znani i kochani bohaterowie Muminków, tacy jak Muminek, Mała Mi czy Włóczykij, sprawiają, że maluchy chętnie sięgną po tę pozycję. Zadania są przemyślane i dostosowane do różnych poziomów umiejętności. Z jednej strony, mamy proste łamigłówki, które zachęcają do logicznego myślenia, z drugiej – bardziej kreatywne wyzwania. "Muminki. Sto naklejek" to znakomita propozycja dla dzieci, które lubią aktywności manualne i łamigłówki. Z pewnością dostarczy wielu godzin radości, a przy tym rozwija zdolności poznawcze i twórcze. To pozycja, która powinna znaleźć się w każdej dziecięcej biblioteczce!