Bajki opowiadające historie Muminków są jednymi z ciekawszych, które od lat są z nami na rynku. Zapewniają mnóstwo frajdy, a czytanie jest czystą przyjemnością. Tym razem dla fanów cudownej Doliny Muminków, pojawiła się książeczka "Muminki. Sto naklejek", która zabiera najmłodszych w podróż po dobrej zabawie. To książka, która na kilka godzin pochłonie dzieci.
Co tutaj dużo pisać - wraz z moim dzieckiem jesteśmy po prostu oczarowane wykonaniem. Kolorystyka, detale, piękne naklejki, to wszystko sprawia, że wypełnianie książki jest czystą przyjemnością.
W środku znajduje się 100 naklejek, 30 z nich, które pozwalają wykonywać zadania, a także ozdobić każdą stronę jedną, wybraną, wedle uznania dziecka, a także około 70 dodatkowych, przedstawiających postaci z Doliny Muminków, które najmłodsi mogą wykorzystać do ozdobienia czego tylko zapragną. Każda naklejka jest dosłownie przepiękna i przedstawia wielu mieszkańców Doliny, jest tutaj Mała Mi, Włóczykij, Ryjek, Buka, Panna Migotka, Tata, Mama, Muminek, Bobek i wiele, wiele innych postaci.
Zadania są różnorodne i przede wszystkim ciekawe. Na maluchy czeka wiele wyzwań takich jak:
- dobieranie par,
- nawlekanie koralików,
- kolorowanki,
- znajdowanie różnic,
- odgadywanie zagadek,
- odszukiwanie niepasujacego elementu,
- labirynty,
- uzupełnianie naklejkami obrazków.
Zabawy jest naprawdę mnóstwo, każda strona to niezwykłe wyzwania, a także spotkanie z nowymi i ulubionymi bohaterami. Przed każdym zadaniem jest krótka opowieść, nawiązująca do ulubionych czynności mieszkańców Doliny. Dzieci dbają o ogród, który uwielbia Mama Muminka, badają kwiaty wraz z Paszczakiem, psocą z Bobkiem czy też wybierają się na wędrówkę wraz z Włóczykijem.
"Muminki. Sto naklejek" to prawdziwa gratka dla najmłodszych miłośników przygód stworzonych przez Tove Jansson. Ta kolorowa publikacja łączy w sobie różnorodne formy aktywności, które nie tylko bawią, ale także rozwijają umiejętności dzieci. Piękne ilustracje oraz znani i kochani bohaterowie Muminków, tacy jak Muminek, Mała Mi czy Włóczykij, sprawiają, że maluchy chętnie sięgną po tę pozycję. Zadania są przemyślane i dostosowane do różnych poziomów umiejętności. Z jednej strony, mamy proste łamigłówki, które zachęcają do logicznego myślenia, z drugiej – bardziej kreatywne wyzwania. "Muminki. Sto naklejek" to znakomita propozycja dla dzieci, które lubią aktywności manualne i łamigłówki. Z pewnością dostarczy wielu godzin radości, a przy tym rozwija zdolności poznawcze i twórcze. To pozycja, która powinna znaleźć się w każdej dziecięcej biblioteczce!
Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2025-01-15
natalia6202
Jango Fett, ojciec Boby Fetta, ma nagrodę do zdobycia! Tajemnicę do rozwiązania! Tymczasem pewien traktat jest zagrożony. Ale kiedy największy łowca nagród...
Helen Cole po tragicznej śmierci ojca, C.K. Cole'a, cenionego autora pulpowych opowieści i twórcy wojownika Othana, zostaje wezwana do Wyndhorn, słynnej...