Z Sówką narysujesz wszystko: koty, zamki, kwiaty, ryby, węże, a nawet statki kosmiczne!
Krok po kroku, w sposób łatwy do naśladowania, Sówka nauczy twoje dziecko rysować, pomoże mu rozwinąć koordynację ręka-oko, kontrolować ołówek oraz wzmocni jego pewność siebie w tworzeniu własnych obrazków.
Wystarczą ołówek i kredki oraz śledzenie prostych instrukcji, aby z podstawowych kształtów twoje dziecko mogło stworzyć wspaniałe rysunki.
Ponad 70 rzeczy do narysowania!
Wydawnictwo: Czarna Owca
Data wydania: 2025-01-29
Tytuł oryginału: Learn to Draw with Hoot
Czy Twoje dziecko uwielbia rysować, ale nie zawsze wie, od czego zaczęć? Może to Ciebie ciągle prosi, abyś coś narysował(a), ale to Ty nie wiesz od czego zacząć? ?
Jeżeli choć raz odpowiedziałeś(aś) tak to mam dla Ciebie świetną książkę. "Nauka rysowania z Sówką" to idealna propozycja dla najmłodszych, którzy chcą rozwijać swoje umiejętności plastyczne w prosty i przyjazny sposób.
Rowena Blyth stworzyła książkę, która krok po kroku wprowadza dzieci w świat rysowania. Dzięki jasnym, czytelnym instrukcjom maluchy mogą nauczyć się tworzenia różnych obrazków - od zwierząt, przez rośliny, aż po zamki czy statki kosmiczne! Każdy rysunek rozpoczyna się od podstawowych kształtów, co ułatwia dziecku śledzenie kolejnych etapów i budowanie pewności siebie w samodzielnym rysowaniu.
Jednym z największych atutów książki jest jej edukacyjny wymiar. Nie tylko uczy rysowania, ale także wspiera rozwój koordynacji ręka-oko oraz precyzję w posługiwaniu się ołówkiem. To doskonała pomoc dla dzieci, które dopiero zaczynają przygodę ze sztuką, a jednocześnie świetna zabawa, która nie wymaga dużych przygotowań - wystarczy kilka kredek i chęć do tworzenia!
Dodatkowym plusem jest różnorodność tematów - ponad 70 rzeczy do narysowania sprawia, że książka nie znudzi się zbyt szybko, a dziecko może wybierać spośród wielu inspirujących motywów.
"Nauka rysowania z Sówką" to świetnie zilustrowana i przystępnie napisana książka, która zachęca dzieci do twórczej aktywności. Jej proste instrukcje i przyjazna forma sprawiają, że nawet początkujący mali artyści mogą czerpać radość z rysowania. Serdecznie polecam!
Drodzy rodzice, czy jesteście tak samo jak ja ograniczeni manualnie jak ja i nie potraficie pokazać dziecku jak narysować najprostsze zwierzątko lub ptaszka? Teraz to żaden problem! Kredki w dłoń i do dzieła! Waszego wspólnego. Od dzisiaj możecie rozpocząć naukę rysowania tytułowej sówki, rycerza, zamku, pszczółki a nawet kwiatka i lwa. Niestraszny już będzie do narysowania domek na przedmieściach czy kosmita.
Sądzę, że gdyby w moich czasach były takie książeczki to moje zdolności ,,graficzne" stałyby na wyższym poziomie a moja pomoc w tworzeniu dziecięcych prac na lekcje nie byłaby tak znikoma.
Uważam książeczkę za świetny pomocnik dla rodziców oraz ich pociech.
Współpraca barterowa z Wydawnictwem to.tamto imprint Wydawnictwa Czarna Owca
Przeczytane:2025-10-26,
Potraficie rysować?
Jako dziecko dosyć dobrze władałam ołówkiem i kredkami, potem jednak przyszły inne pasje i rysowanie zostało zamknięte w szafie. Porzucone ołówki szybko się stępiły i teraz wychodzi mi jedynie rysowanie serduszek i choinek 😊
„Nauka rysowania z Sówką” to książeczka, po której można rysować i malować. Stopniowo z kółek, kwadratów i innych figur oraz zawijasów wyłaniają się zwierzęta, rośliny, przedmioty i inne cuda. Nawet wyjątkowo oporni w sztuce rysownia sobie poradzą. Rysunki mają różne stopnie trudności, od najprostszych – kilku elementowych, do bardziej złożonych jak choćby księżniczka we strojnej sukni.
„Nauka rysownia z Sówką” sprawi wiele zabawy i może stać się też pierwszym krokiem do ogromnej pasji. Wyobraźnia dzieci nie zna granic, więc przedstawione tu rysunki mogą być przeobrażane w inne fantastyczne postaci.
PS: po spotkaniu z Sówką potrafię narysować kotka 😊