Ok³adka ksi±¿ki - Nied¼wiadek i Ptaszek. Gwiazdy i inne opowiadania

Nied¼wiadek i Ptaszek. Gwiazdy i inne opowiadania

Ocena: 0 (0 g³osów)

Nied¼wiadek i Ptaszek s± najlepszymi przyjació³mi!

Uwielbiaj± razem spêdzaæ czas. I choæ bywa, ¿e siê nie rozumiej±, to w jednym s± zgodni: wszystko, czego chc±, to uszczê¶liwiæ drug± osobê. Kiedy wiêc Nied¼wiadek zjada wyj±tkowe ciasto-niespodziankê, które przygotowa³ dla niego Ptaszek, przyjaciel pêka ze ¶miechu. A kiedy Ptaszek gubi siê na skale na ratunek przybywa jego niezast±piony mi¶...

,,Nied¼wiadek i Ptaszek" to seria uroczych, zabawnych historii dla m³odszych dzieci. Opowiada o szczerej przyja¼ni i wspólnych przygodach tytu³owej dwójki bohaterów. Ka¿da ksi±¿ka zawiera cztery historyjki.

Informacje dodatkowe o Nied¼wiadek i Ptaszek. Gwiazdy i inne opowiadania:

Wydawnictwo: Zielona Sowa
Data wydania: 2024-02-28
Tytu³ orygina³u: Bear and Bird. The Stars and Other Stories

wiêcej

Kup ksi±¿kê Nied¼wiadek i Ptaszek. Gwiazdy i inne opowiadania

Cytaty z ksi±¿ki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej ksi±¿ki.

Zobacz tak¿e

Nied¼wiadek i Ptaszek. Gwiazdy i inne opowiadania - opinie o ksi±¿ce

Avatar u¿ytkownika - ania7770
ania7770
Przeczytane:2024-03-12, Przeczyta³am, Dzieci,

Przyjaciele s± wa¿ni w ¿yciu doros³ych, ale równie¿ dzieci, wiêc warto od najm³odszych lat uczyæ maluchy i rozmawiaæ na temat przyja¼ni i jej roli w ¿yciu ka¿dego z nas. ¯aden cz³owiek nie jest idealny i czêsto zdarzaj± siê sytuacje, które wywo³uj± k³ótnie i sprzeczki. Dzieci nie zawsze wiedz±, co mog³y zrobiæ ¼le, wiêc warto pomóc im zrozumieæ na czym polega przyja¼ñ i jak j± pielêgnowaæ. Pomocna mo¿e okazaæ siê tutaj ksi±¿ka, wiêc dzisiaj chcia³abym przedstawiæ Wam nowo¶æ od Wydawnictwa Zielona Sowa, czyli „Nied¼wiadek i ptaszek. Gwiazdy i inne opowiadania”, której autorem jest Jarvis, znany ilustrator.

W ksi±¿ce znajduj± siê cztery ciep³e i pouczaj±ce opowiadania, które w zabawny sposób pokazuj± warto¶ci dotycz±ce przyja¼ni. Nied¼wiadek i Ptaszek to najlepsi przyjaciele i pomimo tego, ¿e nie zawsze wszystko idzie po ich my¶li i czasami siê nie zgadzaj±, to zawsze wa¿ne jest dla nich to, aby druga osoba by³a szczê¶liwa. Tytu³owi bohaterowie spêdzaj± ze sob± du¿o czasu i prze¿ywaj± niezapomniane przygody, o których mo¿emy przeczytaæ w³a¶nie w tej ksi±¿eczce. Ksi±¿ka posiada piêkn± i barwn± szatê graficzn±, która przyci±ga uwagê i wzrok maluchów. Historie w niej przedstawione s± napisane w lekko humorystyczny sposób, a czêsto potrafi± wzruszyæ czytelnika.

„£y¿ka” opowiada o tym, ¿e Ptaszek i Nied¼wiadek s± ze sob± pok³óceni i obaj postanawiaj± znale¼æ sobie nowych przyjació³. W czasie tych poszukiwañ los ca³y czas pcha ich ku sobie i w ten o to sposób przyjaciele zaczynaj± rozumieæ, ¿e nie potrzebuj± ju¿ nowych przyjació³, bo przecie¿ maj± siebie.

„Ciasto” z kolei opowiada o tym, jak Nied¼wiadek bez pytania zjad³ ca³e ciasto znalezione w domku Ptaszka. Po fakcie zda³ sobie sprawê, ¿e zjad³ komu¶ tort i chcia³ naprawiæ swój b³±d, piek±c nowy. Problem jednak w tym, ¿e Nied¼wiadek nie za bardzo wie, jak siê to robi. I jak siê pó¼niej okazuje torcik mia³ byæ niespodziank± od Ptaszka w³a¶nie dla niego.

„G³az” to historia, w której Nied¼wiadek i Ptaszek wybrali siê na targ. Ptaszek usiad³ sobie na g³azie i obieca³ Nied¼wiadkowi, ¿e poczeka na niego gdy ten poszed³ poszukaæ ciasta na podwieczorek. Problem jednak w tym, ¿e g³az zacz±³ siê poruszaæ i chodziæ. I w ten w³a¶nie sposób Ptaszek siê zgubi³.

„Gwiazdy” to opowie¶æ o tym, jak nasi g³ówni bohaterowie patrz± w gwiazdy i rozmawiaj± o swojej przyja¼ni i o tym, ¿e s± dla siebie najwa¿niejsi.

Ka¿da z tych historii jest piêkna i pokazuje czym jest prawdziwa przyja¼ñ. Przeznaczona jest dla dzieci powy¿ej czwartego roku ¿ycia, wiêc bêdzie idealnym prowadzeniem do wspólnego czytania i rozmowy na temat poruszanych w niej tematach. Polecamy.

Inne ksi±¿ki autora
Psychodynamic Psychology
Jarvis0
Ok³adka ksi±zki - Psychodynamic Psychology

Of all the many approaches to psychology, the psychodynamic comes closest to what the layperson expects from psychology. It tackles issues central to human...

Nied¼wiadek i Ptaszek. Kocyk i inne historie
Jarvis0
Ok³adka ksi±zki - Nied¼wiadek i Ptaszek. Kocyk i inne historie

Nied¼wiadek i Ptaszek s± najlepszymi przyjació³mi! Razem prze¿ywaj± mnóstwo niezwyk³ych przygód. I choæ czasem siê nie rozumiej±, to w jednym s± zgodni:...

Zobacz wszystkie ksi±¿ki tego autora
Recenzje miesi±ca Poka¿ wszystkie recenzje