Okładka książki - Okrutny kochanek

Okrutny kochanek

Tom 3 cyklu Okrutne dziedzictwo

Są przekonani, że nie zasługują na miłość… dopóki się do siebie nie zbliżą.

Camille Rivera tonie w nieszczęściach. Ojciec choruje, brat podpadł gliniarzowi, a jej warsztat samochodowy powoli dogorywa.

Nero Gallo uchodzi w okolicy za psychopatę. Jest okrutny, a jednocześnie pociągający. Camille nieraz już widziała, jak łamał kobietom serca, nigdy nie angażując się na dłużej.

Dlatego dziewczyna nie potrafi uwierzyć, że to właśnie on ratuje ją z opresji. Przez całe życie mieszkali w tej samej dzielnicy – więc czy to możliwe, że tak naprawdę wcale go nie znała?

Książka zawiera treści nieodpowiednie dla osób poniżej osiemnastego roku życia.

Informacje dodatkowe o Okrutny kochanek:

Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2026-02-19
Tytuł oryginału: SAVAGE Lover
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Katarzyna Dyrek

Kup książkę Okrutny kochanek

Okrutny kochanek - opinie o książce

Avatar użytkownika - CzarnoCzerwoneCC
CzarnoCzerwoneCC
Przeczytane:2026-02-10, Ocena: 5, Przeczytałem, Mam, Wydawnictwo NieZwykłe,

"Całe twoje życie to tylko krót­ki błysk w tej ciem­nej pu­st­ce. Czy ma zatem ja­kie­kol­wiek zna­cze­nie to, co ro­bi­my? Dobro, zło, życz­li­wość, okru­cień­stwo… to tylko iskra, po któ­rej nie po­zo­sta­je żaden ślad. Ist­nie­nie całej ludz­ko­ści stra­ci zna­cze­nie, gdy słoń­ce sta­nie się su­per­no­wą i spali tę pla­ne­tę na proch. Od­ro­bi­łem tę lek­cję już w bar­dzo mło­dym wieku. Po­nie­waż po raz pierw­szy za­bi­łem, gdy mia­łem za­le­d­wie dzie­sięć lat".

"Okrutny kochanek" to trzeci tom cyklu Brutalne dziedzictwo i choć uwielbiam poprzednie tomy, to ten zdecydowanie stał się moim ulubionym! 😍❤️

Znacie tych niegrzecznych chłopców, którzy wchodząc do jakiegoś pomieszczenia roztaczają aurę pewności siebie ale i pewnego rodzaju zadziorności? Młodych mężczyzn po spojrzeniu na których myślicie, że mają wszystko gdzieś, nie mają nic do stracenia i zarazem uwielbiają uczestniczyć w licznych bójkach, gdyż to właśnie wtedy czują, że żyją? Taki jest właśnie Nero Gallo. Piekielnie przystojny, niesforny i przy tym wszystkim niebezpieczny. Jest jak so­czy­sta ja­go­da, na któ­rej widok ciek­nie ślin­ka. A za­tru­jesz się już jed­nym kęsem... jego z pozoru przeciwnością będzie Camille Rivera. Dziewczyna pomagająca prowadzić ojcu warsztat samochodowy choć wiążą oni ledwo koniec z końcem. Bystra, skrupulatna, w 100% oddana rodzinie, nie szukająca kłopotów a jednocześnie potrafiąca pokazać pazur, jeżeli sytuacja tego wymaga. Łączy ich tak naprawdę zupełny przypadek, gdy Nero przychodzi kobiecie na ratunek. Przez całe życie mieszkali w tej samej dzielnicy – więc czy to możliwe, że tak naprawdę wcale go nie znała? Camille wkrótce odkryje, że tylko jedna rzecz niesie za sobą większe ryzyko niż zaufanie Nero – zakochanie się w nim...

Tak, przyznaję w tej książce mafii będzie znikoma ilość, więc nie doszukujcie się tutaj krwawych porachunków, aczkolwiek nie zmienia to faktu, że i tak jest zaje%€sta! Zdecydowanie inna niż wszystkie te, które dotychczas ukazały się na polskim rynku. A dlaczego? Bo ma w sobie znakomicie stworzony klimat szybkich i wściekłych, napadu na pewną instytucję 😎, gorącą jak piekło namiętność 🔥 oraz nietuzinkowych bohaterów. Dla mnie osobiście już samym ogromnym plusem było to, że bohaterka jaką jest Camille nie jest zwykłym za przeproszeniem pustakiem, który jedynie musi dobrze wyglądać i poza tym nic sobą nie reprezentuje. Ta kobieta wyznaje takie wartości jak rodzina, ciężka praca oraz wzajemna pomoc. Nie boi się ubrudzić smarem naprawiając od dziecka samochody i choć sama takiej szansy nie miała, za wszelką cenę ma zamiar wysłać młodszego brata na studia. Nero zaś pomimo opinii psychopaty, potrafi wykazać się wyrozumiałością i czułością ale i miłością oraz troską o rodzinę.

Moim zdaniem autorka znakomicie zbudowała relację pomiędzy bohaterami pokazując co tak naprawdę ich połączyło a także bardzo umiejętnie opisywała przygotowania do zrealizowania planu jaki miał Nero. Ja pokochałam tę historię i z wielką przyjemnością za jakiś czas jeszcze do niej wrócę 🥰 #musthavebook #mustread

Okrutna bestia
Sophie Lark0
Okładka ksiązki - Okrutna bestia

Bestia pragnie zemsty, ale może się okazać, że jest coś, czego pragnie mocniej. Mikołaj Wilk kieruje się w życiu tylko jednym drogowskazem – zemstą...

Brutalny książę
Sophie Lark0
Okładka ksiązki - Brutalny książę

Jej przyszły mąż zdecydowanie nie jest księciem z bajki.   Callum Griffin i Aida Gallo pochodzą z rodzin, które od dawna walczą o władzę w mafijnym świecie...

Opad
Opad