Są przekonani, że nie zasługują na miłość… dopóki się do siebie nie zbliżą.
Camille Rivera tonie w nieszczęściach. Ojciec choruje, brat podpadł gliniarzowi, a jej warsztat samochodowy powoli dogorywa.
Nero Gallo uchodzi w okolicy za psychopatę. Jest okrutny, a jednocześnie pociągający. Camille nieraz już widziała, jak łamał kobietom serca, nigdy nie angażując się na dłużej.
Dlatego dziewczyna nie potrafi uwierzyć, że to właśnie on ratuje ją z opresji. Przez całe życie mieszkali w tej samej dzielnicy – więc czy to możliwe, że tak naprawdę wcale go nie znała?
Książka zawiera treści nieodpowiednie dla osób poniżej osiemnastego roku życia.
Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2026-02-19
Tytuł oryginału: SAVAGE Lover
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Katarzyna Dyrek
Bestia pragnie zemsty, ale może się okazać, że jest coś, czego pragnie mocniej. Mikołaj Wilk kieruje się w życiu tylko jednym drogowskazem – zemstą...
Jej przyszły mąż zdecydowanie nie jest księciem z bajki. Callum Griffin i Aida Gallo pochodzą z rodzin, które od dawna walczą o władzę w mafijnym świecie...
Przeczytane:2026-02-10, Ocena: 5, Przeczytałem, Mam, Wydawnictwo NieZwykłe,
"Całe twoje życie to tylko krótki błysk w tej ciemnej pustce. Czy ma zatem jakiekolwiek znaczenie to, co robimy? Dobro, zło, życzliwość, okrucieństwo… to tylko iskra, po której nie pozostaje żaden ślad. Istnienie całej ludzkości straci znaczenie, gdy słońce stanie się supernową i spali tę planetę na proch. Odrobiłem tę lekcję już w bardzo młodym wieku. Ponieważ po raz pierwszy zabiłem, gdy miałem zaledwie dziesięć lat".
"Okrutny kochanek" to trzeci tom cyklu Brutalne dziedzictwo i choć uwielbiam poprzednie tomy, to ten zdecydowanie stał się moim ulubionym! 😍❤️
Znacie tych niegrzecznych chłopców, którzy wchodząc do jakiegoś pomieszczenia roztaczają aurę pewności siebie ale i pewnego rodzaju zadziorności? Młodych mężczyzn po spojrzeniu na których myślicie, że mają wszystko gdzieś, nie mają nic do stracenia i zarazem uwielbiają uczestniczyć w licznych bójkach, gdyż to właśnie wtedy czują, że żyją? Taki jest właśnie Nero Gallo. Piekielnie przystojny, niesforny i przy tym wszystkim niebezpieczny. Jest jak soczysta jagoda, na której widok cieknie ślinka. A zatrujesz się już jednym kęsem... jego z pozoru przeciwnością będzie Camille Rivera. Dziewczyna pomagająca prowadzić ojcu warsztat samochodowy choć wiążą oni ledwo koniec z końcem. Bystra, skrupulatna, w 100% oddana rodzinie, nie szukająca kłopotów a jednocześnie potrafiąca pokazać pazur, jeżeli sytuacja tego wymaga. Łączy ich tak naprawdę zupełny przypadek, gdy Nero przychodzi kobiecie na ratunek. Przez całe życie mieszkali w tej samej dzielnicy – więc czy to możliwe, że tak naprawdę wcale go nie znała? Camille wkrótce odkryje, że tylko jedna rzecz niesie za sobą większe ryzyko niż zaufanie Nero – zakochanie się w nim...
Tak, przyznaję w tej książce mafii będzie znikoma ilość, więc nie doszukujcie się tutaj krwawych porachunków, aczkolwiek nie zmienia to faktu, że i tak jest zaje%€sta! Zdecydowanie inna niż wszystkie te, które dotychczas ukazały się na polskim rynku. A dlaczego? Bo ma w sobie znakomicie stworzony klimat szybkich i wściekłych, napadu na pewną instytucję 😎, gorącą jak piekło namiętność 🔥 oraz nietuzinkowych bohaterów. Dla mnie osobiście już samym ogromnym plusem było to, że bohaterka jaką jest Camille nie jest zwykłym za przeproszeniem pustakiem, który jedynie musi dobrze wyglądać i poza tym nic sobą nie reprezentuje. Ta kobieta wyznaje takie wartości jak rodzina, ciężka praca oraz wzajemna pomoc. Nie boi się ubrudzić smarem naprawiając od dziecka samochody i choć sama takiej szansy nie miała, za wszelką cenę ma zamiar wysłać młodszego brata na studia. Nero zaś pomimo opinii psychopaty, potrafi wykazać się wyrozumiałością i czułością ale i miłością oraz troską o rodzinę.
Moim zdaniem autorka znakomicie zbudowała relację pomiędzy bohaterami pokazując co tak naprawdę ich połączyło a także bardzo umiejętnie opisywała przygotowania do zrealizowania planu jaki miał Nero. Ja pokochałam tę historię i z wielką przyjemnością za jakiś czas jeszcze do niej wrócę 🥰 #musthavebook #mustread